Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2011 10:30 - Хранене при хемороиди
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 4842 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Хемороидите са много често срещани в индустриалните държави. Изчислено е, че докато навършат 50 години повече от половината от американците заболяват от хемороиди. Въпреки това, малък брой хора търсят медицинска помощ или търсят такава в много напреднал стадии на заболяването.

Наред с лечението им, един от най-важните фактори за облекчаване на хемороидите, е промяна в начина на хранене. Научете от нас как да се храните така, че хемороидите ви да ви създават възможно най-малко дискомфорт.

Грижата за хемороидите е подобна на тази за лениви черва. Улесняването на чревния пасаж значително подобрява състоянието. Най-важното за целта е да приемате достатъчно количество течности. Непременно изпивайте минимум 1,-5-2 литра вода на ден. Добрата хидратация е съществана част в грижата за хемороидите.

Намалете обработката на храната. Колкото по-сурова, толкова по-добре. Това се касае естествено само за растителните продукти – плодове и зеленчуци. Термичната обработка ги унищожава фибрите и баластните вещества. Похапвайте често сурови зеленчуци. Ще се изненадате колко вкусни са някои от тях, за които дори не сте подозирали – похапнете зеле, броколи, цвекло, ряпа, моркови, тиква.

Ако не успявате да увеличите обема на фибри в ежедневното си меню, добре е да помислите да удачна хранителна добавка, набавяща ви нужното количество.

Спомагателна роля има и увеличаването на пробиотиците в менюто ви. Колкото повече добри бактерии имате в чревната си флора, толкова по-лесно ще бъде храносмилането ви. Похапвайте повече кисело мляко или приемайте хранителна добавна с пробиотици.

Намалете „сухите” храни – избягвайте да се храните „на крак” със сандвич, бисквити, сухари, пица на парче или баничка. Тези храни допълнително затрудняват ходенето до тоалетна, което и без друго не е безпроблемно при налични хемороиди.

Намалете „белите” продукти. Изхвърлете белия ориз от менюто си и го заместете с кафяв. Редуцирайте до минимум количество на продуктите, съдържащи бяло брашно и бяла захар.

Не на последно място не преяждайте. Хранете се рядко и на често.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665348
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив