Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2012 19:09 - Скандалният диетолог Дюкан: Дебелите са тъпи
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1000 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Учениците трябва да бъдат оценявани според теглото им, смята врагът на дебеланковците image Френският диетолог Пиер Дюкан призовава правителството да оценява учениците според теглото им, за да бъде решен все по-големият проблем със затлъстяването, предаде АФП. В своята нова книга Дюкан предлага учениците в последните класове на гимназията да получават допълнителни оценки, ако успеят да запазят приемлив индекс на телесната маса. Този проблем е свързан с волята, а следователно и с мисленето.

„Затлъстяването е реален проблем на общественото здраве и много рядко се приема сериозно от политиците”, посочва диетологът в интервю за вестник „Паризиен”.

Според Дюкан неговият образователен план е добър начин за тийнейджърите да осъзнаят нуждата от балансирана диета. Той отрича, че това ще бъде наказание за децата с наднормено тегло, въпреки, че идеята му е тъкмо такава.

Оказа се, че трупането на килограми води не само до проблеми със сърцето, но и с мозъка, който започва да се свива. Така Дюкан се присъединява към мнението на група американски учени, които стигнали до извода след дългогодишни изследвания.

Споменатите резултати са получени от изследване, обхванало 1300 мъже и жени на средна възраст. Хората с наднормено тегло и широки талии, показват по-слаби резултати на тестовете за интелигентност, посочва експеримента, обхванал 10-годишен период.

Франция предприе серия от мерки за борба със затлъстяването в страната. От 1 януари бе въведен нов данък върху напитките, съдържащо захар. Франция е сред страните в Европа с най-ниско ниво на наднормено тегло. 12,7% от жените и 11,7% от мъжете са смятани за затлъстели.

 



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665215
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив