Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2012 18:12 - Политически трансформации 2012 Кукловодите ликвидират Доган, за да играят с Местан
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 893 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Първанов на война със Станишев и Борисов с компромати от службите
След последните избори две в едно и края на втория президентски мандат на Георги Първанов главните  ролите на политическата сцена постепенно се преразпределиха. Килимчетата, които запали Волен Сидеров пред „Баня башъ”, се превърнаха във фитили, които през 2012 г. ще активират бомбата в пренареждането на играчите. Проектът АБВ на Първанов пък беше само знак от страна на държавния глава към опонентите си, с който им показа, че в никакъв случай няма да излезе в „заслужена почивка”, както Тодор Живков. Ахмед Доган се е скрил в своите сараи и освен че строи ново барбекю с тоалетна,
Сокола е запазил гробно мълчание Депутатите му от ДПС пък останаха протоколна опозиция и с колегите си от Коалиция за България в присъница гласуваха против бюджета на ГЕРБ за 2012 г. 

Политическият анализатор Осман Октай и бивша дясна ръка на Ахмед Доган обаче прогнозира силни трусове през следващата година, които ще продължат и през 2013 г. по време на предизборната кампания за нов парламент. Самият Октай пръв заяви пред „Торнадо” през май 2011 г., че след изборите две в едно кукловодите на Атака и на ДПС ще бъдат сменени. Действително след вота в семейството и в партията на Сидеров имаше раздори, които са необратими. „Волен Сидеров и Ахмед Доган са едно цяло”, категоричен е Октай. „Атака „помагаше” на ГЕРБ в парламента, но всъщност изпълняваше нарежданията на офицерите, които я създадоха и които по същия начин имат връзка с ДПС.

Бойко Борисов беше натиснат от САЩ и от Брюксел да ликвидира Сидеров, както и Ахмед Доган. Имаше десетки знаци, с които ГЕРБ показа, че не иска повече подкрепата на Атака. Например едно изказване на премиера, в което посочи, че одобрявал Възродителния процес, но не одобрявал методите на Народната милиция. Тази среща между Лютви Местан и премиера след изборната нощ също не беше случайна. Не е случайно и че премиерът в своите интервюта все по-често споменава името на Лютви Местан. Считам, че не Борисов зависи от Доган, а точно обратното. Елиминирането на Сокола може да се случи много лесно, въпреки че го пазят от НСО. Навън е много хлъзгаво и стават десетки катастрофи, при които загиват хора…

Освен това всички си спомнят как Андрей Луканов беше изведен от Народното събрание с белезници. Най-пресен е случаят с Мишо Бирата, който след един купон получи инфаркт. На мястото на Сокола вероятно ще бъде наложен Лютви Местан, който няма черната репутация на лидера си. „Атака” постепенно ще бъде унищожена. Тя беше сътворена, за да помага на Доган така, както имаше подобни формации в началото на 90-те години. Така или иначе нейните избиратели са старите комунисти, които търсят национализация. На мястото на Сидеров вероятно ще се появи крайно лява формация. Дали тя бъде поведена от Иван Генов, наследник на Илия Божинов, само времето ще покаже. Има и много други червени стълбове, около които могат да се обединят симпатизантите на Сидеров като Александър Лилов и Красимир Премянов”, коментира Октай.

Източници от „Позитано” 20 обаче изключиха самият Първанов да се забърка със старите си другари. След мандата си държавният глава обмислял да запълни празната ниша на социалдемокрацията, която никога досега не е била водеща сила в България по време на прехода. Фактът, че Костадин Паскалев дори не беше пуснат от левицата да се кандидатира за кмет, а Ивайло Калфин вече е покрит от лобито на Гоце, означава, че в момента се подготвя нов проект, в който ще влязат партийните опоненти на Сергей Станишев. Стефан Данаилов също бил включен в плановете на Първанов, както и позабравения Николай Камов. Той оглавяваше социалдемократите, когато техен член беше самият Калфин, но по време на тройната коалиция Камов напусна Коалиция за България. Запознати с червената върхушка твърдят, че това е бил дори първият знак, който президентът е дал на Станишев, че отново ще стане лидер лявото пространство.

Хората на бившия премиер на тройната коалиция в централата на БСП са в шок и панически броят секундите до изтичането на Първановия мандат. Като държавен глава той имал достатъчно много информация от службите и от ДАНС
от периода, в който неофициален кадровик беше считаният за мозък на октопода Алексей Петров – Трактора. Не бил изключен обаче и вариантът Първанов да сложи подставени лица и да играе ролята на кукловод. Такъв човек например е Меглена Кунева, която беше тествана на последните избори и издържа изпита си, доказвайки, че дори сама е способна да събере немалко гласове. Кунева издържа успешно теста на АБВ, с Паскалев стават остриетата на държавния глава, смятат анализатори.

Вариантите за Станишев са три – да остане лидер на БСП и да бъде принуден да се коалира с Георги Първанов под натиска на Кремъл и на Путин. Не  е изключено обаче в последния момент везните в партията да бъдат наклонени в полза на Първанов и в той да напусне крайните редици и да се кандидатира за председател на столетницата на предстоящия тази година конгрес. Паралелно с това на Станишев да бъде намерен сладък пост в Партията на европейските социалисти, на която ще е шеф до края на годината. Самият той неведнъж е признавал пред своите хора на „Позитано” 20, че вече се е изморил от политиката и иска да работи на бюро срещу добра заплата.

За ГЕРБ не остава нищо друго освен да търсят широк дясно-либерален съюз и да спазват указанията, които получават от Брюксел и Щатите. Бойко Борисов засега успява да задържи положителен рейтинг, което се видя и на последните избори. Най-тежко е положението в автентичната, според някои анализатори, десница. Синята коалиция е единствената парламентарна група, която в момента не може да бъде никакъв фактор на политическата сцена. Минималните проценти, които получи на местния вот, не дават обнадеждаващи прогнози за СДС и ДСБ. Мартин Димитров си направи експеримент, като реши да  се съюзи с бившите седесари Евгений Бакърджиев и Стефан Софиянски, издигайки Румен Христов за президент. Резултатите бяха трагични, което за пореден път показа, че старите муцуни са като плашило за симпатизантите на синята идея, което ги гони от урните. От друга страна експериментът на Мартин Димитров имаше и поучителен ефект. Явно възкресението за СДС трябва да мине през пълна промяна и през изчистването от хората, които провалиха синята идея. На тяхно място пък са нужни млади лидери, за да върнат доверието на прокудените избиратели.




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2671722
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив