Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2012 18:23 - "ВиК"-Перник спира ВЕЦ-а на Валя Ахчиева
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1098 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Журналистката може да остави Рударци без минарелна вода image "ВиК" Перник отказва да разпише разрешителни на скандалната тв журналистка и бизнес предприемач Валя Ахчиева да дърпа вода за бъдещата й електроцентрала. Ахчиева смята да построи на най-хубавото място в Рударци. Ако си направи собствен водоизточник Валя Ахчиева ще дръпне огромно количество от минералната вода на село Рударци. От селото не желаят да чуват за Ахчиева, камо ли за електроцентрала над главите им. От кв. "Църква" също казаха категорично "не" на проекта и събраха 1000 подписа, с които декларират несъгласието си за построяването на подобна централа.

От фирмата на Ахчиева вчера обясниха пред пернишки общинари, че всичко щяло да е розово. Смятали да доставят около 250 тона дърва дневно от Трънско, във въздуха нямало да има замърсяване от електроцентралата. Ако разрушели пътищата в околността, възнамерявали да си ги оправят, а като бонус за Рударци ще предложат парно на местните жители. Рударци обаче е категорично против, пише "Za Pernik".

В комисията по регионално развитие към Общинския съвет приеха на нож инвестиционното намерение на Ахчиева. Според съветници, те не са против изграждането на електроцентрала в Перник, но смятат, че мястото над село Рударци е крайно неподходящо за това. Те предложиха на инвеститорите да се настанят в промишлената зона на Перник, която и без това пустее. Стойчо Василев - управител на ТЕЦ Перник им предложи терени на територията на ТЕЦ-а, но те отказаха.

Имотът, върху който смятат да се изгради централата е на Валя Ахчиева. Той е най-хубавия имот над Рударци, с гледка и от ляво, и от дясно. Тя го придоби чрез скандални заменки по времето на земеделския министър Мехмед Дикме, който беше уволнен от Ахмед Доган през 2005 г.
  Още по темата



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2674345
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив