Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2012 07:32 - Незаконните имоти и банкови сметки на депутати и магистрати ще се отнемат.
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1721 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Красимир Велчев е вносител на промените в закона  Това пише в новия проект за гражданска конфискация, който бе внесен от ГЕРБ и трябва да бъде гласуван по бързата процедура, пише вестник “24 часа”. Представителите на законодателната и съдебната власт трябва да доказват произхода на средствата си наравно с обикновените граждани, ако са разследвани за престъпление. Имотите им ще бъдат проверявани дори ако производството срещу тях е спряно заради имунитет.

На отнемане ще подлежи всичко над 250 000 лв., за което проверяваните и техните семейства нямат законен източник на средства. По-рано премиерът Бойко Борисов поръча Законът за отнемане на незаконно придобито имущество да бъде гласуван по бързата процедура.

В новите текстове е записано, че комисията “Коларов” събира сведения за доходите, банковите сметки и имотите на хора с имунитет, стига да са разследвани за престъпление, генериращо облага.

Тъй като делата по отнемане на имущество, за което не се установи законен доход, ще се гледат от граждански съд, имунитетът не пази народни представители, съдии и прокурори от конфискация.

“Трябва да е ясно не само на приказки, че ще сме непреклонни с борбата с корупцията”, обяви вносителят на промените в закона Красимир Велчев. С приемането на текста ГЕРБ щял да декларира воля за борба с корупцията и престъпността, след като 20 години нито една партия не посмяла да го направи.
 



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. demograph - Браво!
26.02.2013 00:31
Бойко може да отреже главата на мафията! Да не допуснем тя да отреже неговата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665068
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив