Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2012 09:25 - Ат. Атанасов: Кой и защо скри ролята на Първанов в прикриването на Октопода
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 996 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ат. Атанасов: Кой и защо скри ролята на Първанов в прикриването на Октопода image

Кой и защо скри ролята на Георги Първанов в прикриването на Октопода. Това попита бившият директор на НСС Атанас Атанасов на пресконференция на ДСБ, предаде репортер на БГНЕС.

"През 2010 г, стана известно, че през февруари 2003 г. Георги Петканов като министър на вътрешните работи по предложение на тогавашния директор на Националната служба "Сигурност" Иван Чобанов е издал заповед за уволнението на Алексей Петров от секретния щаб на НСС. Тази заповед не е била преведена в изпълнение, но не е била отменена. Този индивидуален административен акт е подписан от вътрешния министър Георги Петканов, но въпросът е защо тази заповед не е била изпълнена", попита Атанасов.
"Какви са от една страна причините за нейното издаване и от друга какви са причините за нейното неизпълнение. Преди повече от 2 години заявих публично, че неизпълнението на заповедта за уволнението на Алексей Петров от НСС е в резултат на намеса на Георги Първанов като президент на Републиката. Разполагам с конкретни доказателства и имам изключително солиден източник, че това нещо се е случило", обяви той.
Атанасов отказа да конкретизира източника си, но обеща да разкаже всичко пред съда, ако бъде призован. Депутатът разкри само, че доказателствата му не са под формата на документи, а са свидетелски данни.
Той отправи настоятелно искане към главния прокурор Борис Велчев да разпореди на подчинените си да изяснят обективната истина. "В противен случай, ако той не предприеме такива действия, върху него ще падне съмнението за прикриване на Първанов. Борис Велчев беше юридически съветник на Първанов и беше назначен за главен прокурор по указ на президента Първанов", припомни депутатът




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665467
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив