Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2012 21:29 - Ралица пуснала бореца да си гледа децат
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 806 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image image image image   image Съдия Ралица Манолова е пуснала Валентин Янев-Бореца на свобода, за да гледа двете си деца. Това съобщиха от Софийския градски съд. Едното от тях било болно от астма, а на другото му предстояла операция. В същото време съпругата му също била пред операция и нямало кой да се грижи за дечицата. Тази милозлива ситуация накарала магистратката в черна тога да пусне Бореца на свобода под домашен арест и гаранция от 10 000 лв. Обратният удар на МВР идва само 2 месеца по-късно. Така МВР посвети на Манолова спецоперацията Р.А.Л.И.Ц.А. След нея Бореца отново бе тикнат зад решетките заедно с още четирима свои авери за изнудване на столичен бизнесмен за 3000 лв. Той бе задържан, докато групата получава парите. 

Засега не е ясно каква нова причина ще измисли Янев, за да излезе отново на свобода. Факт е, че той е безкрайно изобретателен в съчиняването на фалшиви диагнози. Две седмици преди решението на Манолова той и адвокатите му поискаха промяна на мярката "арест" с мотива, че е болен от рак на гърдата. Бореца дори представи епикриза от лекар от ВМА, че страда точно от болестта гинекомастия. Когато обаче съдът поиска експертиза от вещи лица, защитата на Янев се отказа от диагнозата, за която лесно може да се провери дали е фалшива., пише "Стандарт".

Янев беше пуснат на свобода по делото за опит за убийство на Мартин Първанов-Лудия. Бореца изстрелял дузина куршуми и направил на решето Лудия на излизане от кафене близо до "Мол ъв София" на бул. "Стамболийски" на 29 ноември 2007 г. Въпреки тежките рани Първанов оцеля и по-късно разпозна своя стрелец.

Още една съдийка от Софийския апелативния съд се оказа милозлива към Бореца. Тя уважила искането на адвокатите на Бореца да напусне затвора поради липса на доказателства. Случката е от лятото на 2010 г. Магистратката счела, че няма доказателства, че Бореца е физическият убиец на Иван Пайнавелов-Сапата и Юлиан Лефтеров-Кунгфуто, чиито трупове бяха открити в Плана планина. Сапата е бил застрелян в Бистрица, а трупът му e заровен край с. Железница. Кунгфуто пък бе свитнат, след като сам е изкопал гроба си край с. Плана.

Валентин Янев-Бореца се смята за едно от високите нива в бандата на "Наглите". Вместо обвиняем обаче той се оказа само свидетел, след като разказа в детайли част от делата на бандата. По-късно Любомир-Гребеца го уличи в двата разстрела на Сапата и Кунгфуто. И срещу Янев започна дело за двете убийства. 
Смята се, че Борецa е бил пряко подчинен на Антон Петров-Хамстера, който му е възлагал най-тежките задачи за изпълнение - убийства, взривове и рекет. Според информации на МВР той се смята за прекия извършител на бомбените атаки срещу публичните домове "Казабланка" и "Пантерите" преди две години.  Най-вероятно Валентин Янев-Бореца е в дъното на разстрела и на люлинския бандит Йордан Цонков-Джиджи, който също се занимаваше с наркотици, рекет и отвличания. Джиджи бе направен на решето, докато караше мерцедеса си до бл. 914 в "Люлин" на 22 януари 2009 г.  коментари/15  


Тагове:   бандит,   корупция,   убийство,   съд,   право,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2674244
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив