Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2012 09:26 - Откриха запис от убийството на Кенеди.
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 2060 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 01.02.2012 09:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Материалът е придобит от дилъра на ценни документи "Raab Collection"
  image image image image   image Аудиозаписи, загубени от дълго време, могат да хвърлят светлина върху убийството на американския президент Джон Ф. Кенеди бяха огласени. Те очароваха историците и приковаха отново вниманието върху съдбоносния 22 ноември 1963 г., предоха световните агенции. Почти 50 години след убийството, лентата с времетраене 2 часа и 22 минути беше открита сред личните вещи на високопоставения военен помощник на Кенеди генерал Честър Клифтън.

Това са над 30-минутни, по-рано неслушани моменти от разговори на борда на "Еър Форс 1", докато тялото на Кенеди е транспортирано до Вашингтон от Далас. Изскачат нови кодови имена и събития, включително частен запис на ръководителя на тайните служби Джери Бен къде да бъде отнесено тялото и къде да бъде заведена първата дама на САЩ - Жаклин Кенеди. Документирано е и трескавото усилие на помощник на ръководителя на "Еър Форс" - Къртис ЛеМей, да се свърже с Клифтън.

Материалът е придобит от дилъра на ценни документи "Raab Collection", базиран във Филаделфия, който е дарил дигитализирано копие на Национално управление на архиви и документи на САЩ. То е достъпно на gpo.gov/fdsys. Според експерти записът ще предизвика дебат сред конспираторите, особено по отношение на ЛеМей, голям противник на Кенеди, чието име очевидно липсва в по-ранна редактирана версия на оригиналния запис.

"Хората винаги са искали да знаят къде е бил Къртис ЛеМей в деня, в който Кенеди е застрелян. Тази касета показва точно това", разказва историкът Дъглас Бринкли, занимаващ се с живота на Кенеди.



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2674006
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив