Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2012 19:28 - Мамят ни! Рибата с 40% лед.
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 639 Коментари: 0 Гласове:
1




Глобиха пловдивски търговец, допустимата глазура е 30 процента image image image image  image image image image Пловдивският търговец на риба “Неси 5” ООД е обвинен от Комисията за защита на потребителите (КЗП), че прилага нелоялна и заблуждаваща търговска практика, съобщава в. "Марица". На етикетите на предлаганите стоки, включително за хек с търговска марка Master fish, било отбелязано, че съдържанието на ледената глазура е 30 процента. Лабораторна проба обаче установила, че замръзналата вода е 40 процента. С това се нарушава чл. 68 от Закона за защита на потребителите. За доказана невярна и подвеждаща информация санкцията е 15 хиляди лева. От фирмата уточниха, че нямат вина нито за процентното съдържание на водата, нито за информацията на етикета. Рибата била внос и само се пакетирала при тях.

В този случай нямали право да променят и буква от надписите. Трябвало да се търси вина от вносителите. От “Неси - 5” ще обжалват решението на КЗП.

От Агенцията по храните заявиха, че по стандарт ледената глазура на рибата не трябва да надвишава 30 процента. Ако е повече, това не е вредно за здравето на потребителя, но го удря в джоба.

На практика хората плащат почти 50 на сто за лед. Това обаче става ясно едва след размразяване на продукта. Експерти припомниха, че това е честа практика и при други замразени продукти, като пилета, пилешки или патешки фенери, дреболии и други.


Тагове:   лед,   Агенция,   лъжа,   риба,   търговци,   комисия,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2674897
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив