Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2012 18:57 - САЩ хвалят сътрудничеството с България
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 772 Коментари: 0 Гласове:
0



 Помощник държавният секретар на САЩ Уилям Браунфийлд определи сътрудничеството междуБългария и Съединените американски щати  като „изключително“.

„Сътрудничеството между България и САЩ не е просто добро, то е изключително“, каза УилямБраунфийлдпомощник държавен секретар на САЩ по правоохраната и наркотиците на пресконференция в МВР, предаде агенция „Фокус“.

„Както моят шеф, държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън сама подчерта при визитата си –сътрудничеството между нашите правоохранителни органи е великолепно“, посочи Браунфийлд.

„Свидетелство за това е начинът, по който американските служби си сътрудничат със своите български колеги – това е едно сътрудничество от световна класа“, добави той.

„В следващите два месеца очакваме с нетърпение откриване на офиса на ДЕА в България“, отбелязаБраунфийлд.

„По отношение на борбата с престъпността България и САЩ са партньори и като всички партньори споделяме общи идеи и цели за начина, по който най-добре да атакуваме организираните престъпни групи. Споделяме идеи за начините, по които да направим така, че нашите полицейски служби да действат в най-голям интерес на общностите, в които работят, споделяме общи идеи за начина, по който да направим нашите правни системи по–достъпни и ефективни за нашите граждани“, обясни още Браунфийлд.

„Очакваме още по-задълбочено сътрудничество в следващите години. Когато си сътрудничим – всички печелят, когато не успяваме, единствените, които печелят, са престъпниците“, добави той.

По думите му България и САЩ са жертви на трафика на наркотици, международна престъпност, пране на пари и киберпрестъпност. Начинът да се разреши този проблем е доброто сътрудничество между народите, правителствата и службите на България и САЩ.

По-рано днес министър-председателят Бойко Борисов прие гостуващия у нас помощник държавен секретар на САЩ по правоохраната и наркотиците.

Двамата обсъдиха развитието на двустранното сътрудничество в сферата на сигурността и обмениха мнения по вижданията си за новите предизвикателства пред правоохранителните органи, съобщиха от правителствения пресцентър.

Премиерът Борисов и помощник държавният секретар Браунфийлд дадоха много висока оценка на взаимодействието на службите, които противодействат на тежките престъпления, на степента на доверие между тях и на подготовката и професионализма на българските специалисти.

Браунфийлд посочи, че това, което прави правителството на премиера Борисов в тази сфера, е правилно иСАЩ виждат в България достоен партньор.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665153
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив