Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2012 11:08 - К. Парамов: Чакайте нов скок на горивата - още 20-25 ст. отгоре!
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 797 Коментари: 0 Гласове:
0



 Това покачване можело да се очаква още през следващия месец. Огромният проблем на България бил, че вече резервът ни е изхарчен, коментира експертът Георги Ангелов. 

Проблемът в България са нивата на доходите, коментира по БТВ експертът Георги Ангелов по повод поредния скок на цените на горивата.

Изобщо не може да се сравняваме със САЩ, където политиката там е построена така, че те да могат да покриват разходите си, добави икономическият анализатор Кольо Парамов. Ценообразуването на горивата е свързано с добива на петрол. Парамов прогнозира скок с още 20 - 25 ст. нагоре. Такова покачване можело да се очакват следващия месец. 

Георги Ангелов се присъедини към подобна прогноза. Ако кризата в Иран се задълбочи и се стигне до война, покачването на цените на петрола може да продължава. 

От тази ситуация ще се възползва Русия, уточни Парамов.

Все пак Ангелов изрази надежда да не се стига до война и всичко в Иран да приключи мирно и тихо. Възможно било високите цени на горивата да доведат до реформи, като примерза това са страни като Германия и Чехия.

 

Огромният проблем на България е, че вече резервът ни е изхарчен.Положителното все пак е, че не е взет кредит от МВФ, Румъния например взела кредит, но промени там нямало.

 

Frognews.bg припомня, че петролът и горивата отбелязаха пореден рекорд. Дизелът вече се продава за 2, 70 лв. по бензиностанциите, а безоловният А 95 стана 2, 57 лв. Така бяха отбелязани новите най-високи цени от 2008 г. насам.

 


Тагове:   дизел,   мафия,   нафта,   бензин,   пари,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2674984
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив