Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2012 10:16 - Донев печелел 100 милиона от лекарства
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 826 Коментари: 0 Гласове:
0



 Фармацевтичният бос Огнян Донев, който взриви общественото мнение през последните дни със спекулативни и необосновани цени на произвежданите и продавани от него лекарства, печели около 100 млн. евро годишно. Това обяви ексклузивно по ТВ 7 журналистката Моника Гаджанова, която разследва октопода в здравеопазването.

  

Водещият Николай Бареков призна, че вече бил предупреден от много хора, че заради тази внушителна сума Донев може да му създаде много проблеми.

 

Наистина е опасно, заради интересите, свързани с тези колосални суми, потвърди Гаджанова. Според нея Донев, който иначе твърди, че държи само 5.7% процента от пазара с лекарства, с търговските си фирми е успял да установи монополно положение и да държи над 70% от вноса и търговията с лекарства.

 

Гаджанова твърди още, че не били верни твърденията, че “Софарма” не работи с офшорки и поставени лица. Тя разкри, че 39% от търговската дейност на Донев минава през фирмата “Делта сейлс”, която има само офис в София. Чрез тази компания ставала дума за укриване на едни 100 млн. евро. Данъчните опитали да спрат преди време измамата чрез съда. Но на по-горна инстанция забраните, наложени среще “Делта сейлс” били отменени.

 

Журналистката очерта схемата на лекарствени октопод – производство, дистрибуция, аптеки, болници.

 

Огнян Донев е затворил кръга от хапчето до болниците. Той е в състояние да фалира половината от здравните заведения в страната, защото са му крупни длъжници.

 

За нея обаче не било обяснимо поведението на здравния министър Константинов, който отказвал да съобщи на разследващите журналисти колко са дълговете на болниците и каква част от тях те дължат на боса на “Софарма”.

 

Моника Гаджанова обяви още, че пипалата на октопода на Донев не стигат само до сферата на лекарствата и здравеопазването, а и до политици в парламента, и магистрати, които той си поръчва и купува. Според нея премиерът Борисов действа адекватно, започнал е да реже пипалата на октопода, но трябва да се направи тотална промяна в министерството на здравеопазването.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665655
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив