Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2012 14:54 - Корица на сп."Тайм" със "смаляващият се Путин" раздразни Москва
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 914 Коментари: 1 Гласове:
1



 Говорителят на руския премиер Владимир Путин обвини в петък американското списание "Тайм" в русофобия заради отправена от корицатастатия, в която се твърди, че заради него Русия е станала заплаха за световната сигурност.

Международното издание на списанието излиза седмица преди президентските избори на 4 март, на които се очаква премиерът да победи въпреки вълната от протести срещу желанието му да се върне в Кремъл след два мандата, прекарани начело на държавата в периода 2000-2008г.

На корицата на "Тайм" с няколко изречения с намаляващ шрифт е изписано "Невероятният смаляващ се премиер на Русия", под които е мъничката фигура на крачещият уверено Путин. (Корицата на американското издание е посветена на президентските избори - бел.ред.)

Кореспондентът Саймън Шустър, пише, че "Владимир Путин ще спечели трети мандат, но хватката му е по-несигурна от всякога. Това прави света едно по-опасно място."

Статията "Кампанията на Путин: Как премиерът зависи от руската провинция" започва така: "Както винаги, Владимир Путин закъсняваше. Изключително много закъсняваше. Руският премиер трябваше да пристигне в 15 часа в Курган - покрит със сажди индустриален град на Транссибирската железница, за да се срещне с група провинциални избиратели. Пред училище №7 в Трети район около стотина от тях го чакаха навън в сцена, наподобяваща селско веселие от зимна картина на Брьогел. Но към 4 следобед хората започнаха да зъзнат: температурата беше минус 20 градуса. В 5 часа бутилчиците в джобовете им пресъхнаха. В 6 започнаха да псуват..."

"Определено може да се каже, че авторът на тези думи е голям русофоб и путинофоб", заяви пред радио "Комерсант FM" говорителят на премиера Дмитрий Песков. "Фобията е замъглила очите на автора и му е попречила обективно да оцени реалността", добави той.

Засега няма официална реакция от списанието, което в броя си от декември 2007г. нарече Путин "Царят на нова Русия" и  го избра за най-значимата в света Личност на годината.

Агенция "Франс прес" цитира Пeсков да казва, че екипът на Путин ще продължи "да обяснява действията, които предприемаме", за да докажем, че начинът, по който Западът често възприема премиера, е погрешен. "В същото време ще се въздържаме от обясняване на онези, за коит отова просто няма значение."


Тагове:   лондон,   хит,   Свят,   Русия,   Путин,   песен,   Таймс,   тиранин,


Гласувай:
1



1. zabylgarite - явно
26.02.2012 17:14
властта е някаква болест
развиват се мании за величие,за незаменимост

путин ще си остане едно кагебистко джудже
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2673648
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив