Максимално допустимото количество фториди, съдържащо се в обикновената питейна вода, е 4 части на милион, а в бутилираната минерална вода според стандартите трябва да има не повече от 2,4 части.
Що се отнася со фторидите в пакетирания чай, тяхната концентрация е 6,5 части на милион, което безусловно превишава безопасната норма.
Учените вече са изследвали процеса на натрупване на фториди в листата на чая. В тях те постъпват от водата и почвата.
Сега изследователите проучват доколко тяхната концентрация зависи от сорта на чая и съда на съхраняване.
Експертите установили още, че любителите на класическият чай, запарван по правилата, не са заплашени от нищо.
Дори напротив, влизащите в състава на обикновения чай фториди се смятат за полезни за костите и за зъбите.
© US-Америка изпуска от контрол авантюри...
© 10-те най-характерни финансови момента...