Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2012 10:23 - Израел: Ще решаваме сами за Иран
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 848 Коментари: 0 Гласове:
1



САЩ няма да се поколебаят да атакуват Иран с военни средства, за да му попречат да се сдобие с атомно оръжие, заяви пък Барак Обама
 Израел ще взема решенията си във връзка с Иран като независима държава, заяви израелският външен министър Авигдор Либерман.

САЩ, разбира се, са най-голямата световна сила и най-големият и важен приятел на Израел, но ние, в крайна сметка, сме независима държава, която ще взема най-подходящите решения според собствената си оценка на ситуацията, заяви Либерман в интервю за израелското обществено радио.

"Иранският проблем е известен, посоката, в която е поел Иран, е ясна. Решенията трябва да се вземат спокойно, претегляйки всички "за" и "против". Цялото това дърдорене не е полезно за никого", добави той.

Либерман имаше предвид спекулациите за

евентуална военна операция срещу ирански ядрени инсталации

ОЩЕ ПО ТЕМАТА Обама предупреди Иран и Израел: Аз не блъфирам image221|image44982 03.03.2012 Иран заплаши да спре петрола за още страни от ЕС image22|image7391 20.02.2012 САЩ: Рано е за военни удари по Иран image76|image8706 20.02.2012

 

В последните седмици Израел излъчва противоречиви сигнали за възможността да извърши бомбардировки, които да парализират иранската ядрена програма.

"Ако международната общност е неспособна да спре кланетата в Сирия, доколко надеждни са обещанията й да гарантира сигурността на Израел?", запита в интервюто Либерман.

Израел ще победи, ако бъде принуден да се сблъска с Иран, чийто режим е "дяволски, жесток и морално корумпиран", заяви в неделя и израелският президент Шимон Перес в реч пред произраелското лоби във Вашингтон.

Иранският режим "е основан на разрушението, това е обида за човешкото достойнство", каза израелският президент.

"Иран е център, меценат и финансист на тероризма в света. Иран представлява опасност за целия свят", добави той.

"Амбицията на Иран е да контролира Близкия изток. Така той ще може да контролира по-голямата част от световната икономика. Той трябва да бъде спрян и ще бъде спрян", продължи нобеловият лауреат за мир.

Президентът Обама "води комплексна и решителна международна политика, като налага икономически и политически санкции на Иран. Той даде добре да се разбере, че Съединените щати няма да позволят на Иран да стане ядрена сила", каза израелският държавен глава.

Всички възможности са на масата,

изтъкна той, като намекна по този начин за евентуално военно решение.

Събранието на AIPAC (Американско-израелския комитет по обществени въпроси) и посещението на израелския президент Шимон Перес и на премиера Бенямин Нетаняху се случват в обстановка на израелски заплахи за едностранен военен удар, за да се попречи на Иран да се сдобие с ядрено оръжие.

САЩ няма да се поколебаят да атакуват Иран с военни средства, за да му попречат да се сдобие с атомно оръжие, заяви президентът Барак Обама, цитиран от Асошиейтед прес.

Той обаче предупреди, че "твърде многото неопределени приказки за война" напоследък само са помогнали на Техеран и са повишили цената на петрола.

Пред Американско-Израелския комитет по обществени въпроси той поиска от Израел повече време за въвеждане на санкции, които още по-силно да изолират Иран.

Президентът се опита да спре призивите към война с Иран и изключи едностранен израелски удар срещу ирански ядрени обекти.

"В името на сигурността на Израел, на САЩ и на мира и сигурността в света, сега не е време за заплахи. Сега е време да засилим натиска и да поддържаме широката международна коалиция, която изградихме", каза Обама.

Цитирайки президента Теодор Рузвелт, той посочи, че "говори меко, но държи голяма тояга" и предупреди Иран да не изпробва решимостта на САЩ. 

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2675031
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив