Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2012 08:56 - Путин сяда за 6 години в президентското кресло
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 792 Коментари: 0 Гласове:
0



 Владимир Путин е новият президент на Русия. За него са гласували около 64 % от избирателите. След него остана комунистическият лидер Генадий Зюганов със 17 на сто, а трети е бизнесменът Михайл Прохоров, спечелил около 7% подкрепа. 

 

Пред повече от 100 хиляди свои привърженици, събрали се на митинг в центъра на Москва, руският премиер заяви, че е изпълнил своето обещание да спечели изборите: Ние победихме в открита и честна борба, но това бяха не само избори за президент- това беше тест за целия народ за политическа зрялост, самостоятелност и независимост. Ние показахме, че никой никога и нищо не може да ни диктува, посочи Путин.  В отговор тълпата го приветства с дълго нестихващи възгласи „Путин, Путин”. 

 

Генадий Зюганов определи изборите като нечестни и недостойни и обяви, че компартията ще организира протестни акции. Според Владимир Жириновски и Сергей Миронов резултатите са обективни, а Михаил Прохоров посочи, че трябва да се прави разлика между нечестни и несправедливи избори.

 

Наблюдателите съобщават за многобройни нарушения по време на гласуването, докато ЦИК рапортува за висока избирателна активност от 64 на сто. Само представителите на Лигата на избирателите са констатирали над 3 000 нарушения. В понеделник вечерта опозицията свиква в центъра на руската столица масов протестен митинг.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2673651
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив