Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2012 18:26 - ТЕЛЕФОННИ МОШЕНИЦИ МАМЯТ ВЕЧЕ И ДЕЦА
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 918 Коментари: 0 Гласове:
1



 Жертви на телефонни измами вече стават и деца. Досега според статистиката това бяха основно възрастни хора. Две деца от София са паднали в капана на ловките измамници, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Мошениците са действали по познатата схема  - обаждат се на домашния телефон и съобщават за катастрофи с техни близки. 

Едното дете е от столичния квартал  "Дружба". По информация на майката на момичето на домашния телефон се обадил мъж и съобщил на непълнолетната й дъщеря, че баща й блъснал човек и трябва да приготви всички налични пари и бижута на семейството, за да няма наказателно дело. 

Измамникът се представил за следовател и детето повярвало на думите му. То приготвило в плик 850 евро, 300 лева и 80 грама златни накити и действало според инструкциите  - оставило плика до кофите за боклук зад блок в ж.к. „Дружба”.

Вторият случай се разиграл вчера следобед в ж.к. „Люлин”. Около 14 часа на домашния телефон на семейството се обадил мъжки глас. Вкъщи по това време била 11-годишната дъщеря. Ловкият измамник се представил за следовател и разказал, че родителите й са катастрофирали и са блъснали дете. 

Мнимият следовател поискал от момичето да събере 12 000 лева, за да не бъде разгласен случаят по медиите. Детето проверило с какви пари разполага семейството и казало, че има по-малко от хиляда лева, които събрало от касичката си, от касичката на брат си и налични пари на майката и бащата. 

„Следователят” се съгласил и на тях, но казал на момичето да събере и златните накити на родителите си. През това време успял да я накара да му съобщи номера на мобилния й телефон, като я принудил да държи отворени и двата апарата. 

Детето сложило в плик парите, две златни синджирчета и 10-грамов златен пръстен и предало пакета на млад мъж, който стоял зад блока. Скоро след „сделката” се прибрал бащата и сигнализирал за случилото се в полицията.

Криминалисти от СДВР апелират родителите да разговарят с децата как да реагират при евентуален опит за подобни измами.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2670732
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив