Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2012 18:19 - “Антимафия” скочи срещу “будната кома" на съдебната власт
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 855 Коментари: 0 Гласове:
0



 И този път изборът за председател на Софийска апелетивна прокуратура удари на камък Нито един от тримата кандидати за шефския пост - заместник градският прокурор на София Божидар Джамбазов и заместник-апелативните прокурори Йордан Стоев и Галина Стоянова, не успяха да съберат нужните 13 гласа във ВСС.

 

Конкурсът вече беше отлаган поради същата причина, когато на предишното гласуване нито един от двамата кандидати тогава - Венцислав Андреев и Стойчо Ненков, не успя да събере нужните кворум. В последния момент сегашният апелативен прокурор Вичо Вичев, чийто мандат изтича, оттегли своята кандидатура за участие в конкурса.

 

С протест започна заседанието на Висшия съдебен съвет. Около 20 души бяха разпънали плакати, че са жертви на имотни измами и настояваха за среща с главния прокурор Борис Велчев. Според тях в държавното обвинение работят корумпирани прокурори.

Протестиращите твърдяха още, че са станали жертва на имотни измами от страна на магистрати. Те бяха разпънали палатка като символ на измамите с имоти у нас и носеха плакати „Прокуратурата - слуга на имотната мафия”, „Вън от системата магистрати с имотни измами”, „Прокуратурата - слуга на крадците на европари”.

 

Демонстрантите изтъкнаха, че диагнозата „будна кома на съдебната власт”, която поставили миналата година, е доказана и в доклада на Европейската комисия и обществото трябва да изисква от кадровиците в съдебната система незабавни реакции и оставки. Инициатор на протестната акция е движение „Антимафия”.

 

Главният прокурор Борис Велчев обясни пред тях, че в момента няма как да разгледа жалбите им и ги покани след заседанието на съвета да се срещнат в прокуратурата.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665129
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив