Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2012 19:22 - Имигрантите – спасителен пояс за демографския колапс у нас
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 966 Коментари: 0 Гласове:
1



 Демографският проблем в България може да бъде решен с увеличаване на работната сила чрез миграция. Това заяви финансовият министър Симеон Дянков. 

 

По думите му - и в Европа, и в България все по-малко хора издържат пенсионната и здравната система заради застаряването на населението. Дянков даде пример със САЩ, където именно множеството емигранти са решили проблема с намаляващия брой хора в работоспособна възраст.

 

Като икономист Дянков е убеден, че стига икономиката ни да се развива по-бързо, България може в кратък период от време да обърне тенденцията и да привлича допълнителна работна ръка чрез имиграция. Според него това важи и за цяла Европа.

 

Министърът на финансите изтъкна, че ако се видят тенденциите в САЩ от преди 15-20 години, там също се е стигнало до почти нулев прираст. Тогава се налага промяна в политиката - къде с политическа воля, къде по други причини. Така в момента 30-40 % от растежа от гледна точка на хора в САЩ е от миграция, която е по-силна от когато и да е било преди,, коментира още финансовият министър.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665571
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив