Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2012 07:11 - ВАСКО КЕЦА: СЕЛЯНИЯТА НИ СЪСИПА!
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 772 Коментари: 0 Гласове:
0



 Провинциализмът претопи и малкия потенциал, който сме имали през годините. Като чуя как говорят някои политици, се вдървявам, избива ме на бяс и ми иде да кажа: “Абе, селяндури!”. Това заявява певец №1 на България Васил Найденов в интервю за столичен вестник. Кеца споделя, че като типична зодия Дева е безпощаден – както към собствените си недостатъци, така и към околните, без значение дали иде реч за обикновен човек, президент или министър-председател. Певецът откровено се дразни от пошлостта, навлязла в битието ни след промените през 90-те години – когато борците и чалгаджиите стават водещи лица в родното общество. Затова той самият си е изработил “броня” срещу псевдокултурата, която демонстративно дефилира по сцената и медиите. “Научих се да съм нераним. Бронирах се срещу омразата”, твърди Кеца.

Като професионалист, той дава оценка и за българското участие в конкурса Евровизия. “Не мога да кажа нищо лошо за песента на Софи Маринова. Редова песен. Проблемът е друг – защо не направихме както в Гърция – нулева година, в която да се избере можещ изпълнител, да бъде написан хубав текст, да бъде направен добър аранжимент и да може България да се представи наистина достойно, а не да си мерим някои неща на тялото, кой колко е известен и кой за кого е гласувал”, коментира певецът. 

Васко коментира, че преди време сме имали уникалната възможност да победим в Евровизия с дуетната песен на Георги Христов с италианеца Джани Фиорелино. “Песента беше прекрасна, изпълнена от два невероятни гласа. Тогава имахме шанс да се класираме на Евровизия, но отново се осрахме. С извинение, трябва ни хубава песен, за да си мерим пишките със света”, казва Васко Кеца. 

Музикантът заема и своя позиция в спора между руската музикална легенда Филип Киркоров и няколко български композитори, претендиращи за авторски права над песните му. “Обадих се на Филип по този повод и му казах, че ако мога, ще му помогна с нещо. Тези песни са записани много отдавна и са собственост на фирмата за производство на грамофонни плочи “Мелодия” – руският “Балкантон”. Такава беше соцсистемата. Който не си е взел парите, трябва да се сърди на фирмата”, категоричен е певецът.
 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2673887
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив