Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2012 07:13 - ТОПЧЕНГЕ СПАСЯВА "ОПАСНИТЕ" ОТ ЗАСАДИ
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 607 Коментари: 0 Гласове:
0



 Един от заловените при операцията с кодово име "Опасните" е действащ полицай, който е спасявал съучастниците си от засади. Бандата за обири на златарски ателиета бе заловена след среднощна акция на МВР. При акцията барети от отряда за борба с тероризма щракнаха белезниците на седем мъже и една жена.
Според МВР бандата стои зад най-сериозните удари в бижутерийни магазини в цялата страна, пише "Стандарт".

Опасните паднаха в капана след опит за въоръжен обир на заложна къща в кв. "Сухата река" в събота. Тогава трима маскирани нахлули с автомати и пистолет в един от оказионите на ул. "Бесарабия". Другите от бандата пък наблюдавали района, за да не бъдат спипани от ченгетата. Бандитите обаче не предполагали, че от известно време баретите са по петите им.

"Групата се наблюдаваше в продължение на последните 20 дни денонощно, за да можем да реагираме в момент, когато извършват нов удар и да могат да бъдат извършени всички процесуално-следствени действия по документирането на престъплението", обясни вътрешният министър Цветан Цветанов, който съобщи за успешната операция вчера.

След като събрали плячката от заложната къща, обирджиите се опитали да избягат през ромската махала "Христо Ботев" по черните пътища до Аерогарата, а оттам към жк "Дружба". Бандитите пътували с две коли "Фолксваген", единият от тях бил откраднат преди четири дни. Полицаите обаче ги проследили. По време на преследването престъпниците успели да изхвърлят в контейнер маски и ръкавици, които използвали при грабежа. 

Въпреки опитите си да се измъкнат баретите заловили петима от членовете на групата близо до жк "Дружба". Полицаите сложили белезници на Ангел Борисов-Кулата, Димчо Димчев-Джипси, Христо Мирчев-Ицко Малкия и перничанина Денислав Христов-Малкия Боксьор на 22 г. Всички са регистрирани за въоръжени грабежи и кражби. Сред тях бил задържан и военният И.И. 

Все още полицаите издирват ръководителя на групата - 31-годишният Върбан - Боксьора, който успял да се измъкне. Около заложната къща, докато били "на пост", белезниците щракнали около ръцете и на една жена - 22-годишната Ива Лазарова, както и на полицая Илиян М. на 35 г., който е командир в столичното Първо РПУ. Дамата била гадже на Върбан и нейната роля била да следи за полицаи по време на ударите. Ченгето пък предупреждавало аверите си къде има засади и така ги спасявало от служителите на реда след всеки обир.

"С оперативната работа, която бе свършена от Криминална полиция, СДВР, Областна дирекция на МВР-Перник и при разработения оперативен план се взе решение да бъдат включени в задържането на групата и служителите от Специализирания отряд за борба с тероризма", обясни още Цветанов.
Пред разследващите служителят в заложната къща обяснил, че бандитите задигнали около 300 г златни накити и 2000 лв.

Спецполицаите обискирали над 15 адреса в София и Перник, както и 4 от зарязаните от групата автомобила. За бандитите се знае, че обират заложни къщи и златарски ателиета през последните 9 месеца в най-оживените часове на деня.

"Бяха положени много усилия и задълбочен криминален анализ от колегите. За нас беше изключително важно групата да бъде задържана след консумиране на престъпление, за да бъдат по-убедителни доказателствата пред българския съд", подчерта вътрешният министър.


Тагове:   бандит,   корупция,   убийство,   съд,   право,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2676090
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив