Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2012 11:40 - Как да изберем адвокат
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1525 Коментари: 0 Гласове:
0



Попитайте потенциалният адвокат следните въпроси: Изисква ли предварително заплащане? Какъв е неговият опит в тази област на правото? Имал ли е подобни дела? Какви са възможните резултати от вашето дело? Какви са алтернативите при решаването на това дело? Колко дълго ще отнеме решаването му? Смята ли да препоръча посредничество или арбитраж? Какви са неговите проценти и колко често ще ви таксува? Може ли младши адвокати или сътрудници в офиса да поемат част от юридическата работа на по-ниска цена?

Консултирайте се дали срещу адвокатът има някакви оплаквания, които са регистрирани. Това може да направи огромна разлика в крайното ви решение.

 

Посъветвайте се с приятели, семейство и колеги. Личната препоръка е най-доброто място да започнете. Повечето хора са имали контакт с адвокатите в някакъв момент и ако те не са, те ще знаят някой, който има.Опитайте се да намерите човек, който е специализиран в областа, в която вие имате проблем. Има също така редица онлайн ресурси, за да намерите адвокати във вашия район, където са посочени областите им на специализация .

Организирайте кратка среща с адвокатите, които са били препоръчани или които сте избрали като потенциални такива. Това ще ви даде представа за това, до колко достъпни са конкретните адвокати за в бъдеще.

Проверка на миналото на адвоката, на образованието и професионалния му опит, както и проучване на това как се справя в неговата практика. Ако дадено лице не може да управлява собствения си бизнес, това е сигурен знак, че той няма да може да ви помогне с вашия.

Задайте си няколко важни въпроса: как изглежда неговият офис, добре ли се представи адвокатът, има ли възможност да отговаря на въпроси по телефон или email в рамките на 48 часа?  Дали често отказва срещи в последния момент?

Адвокатите имат тарифи и такси, така че бъдете внимателни, ако адвокат иска да знае какъв е бюджетът ви. Проверете какви са средните тарифи в областа, от която се интересувате. Уверете се, че адвокатът поставя таксите си в писмена форма и предоставя подробно фактуриране.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2675824
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив