Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2013 09:13 - Велика и последна борба предстои на човешките души
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1499 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Мафията и престъпността победи държавата за 25 години демокрация. Правозащитната система в България допусна да сме шампиони по корупция и ненаказана престъпност. 

Това заяви бившият конституционен съдия Георги Марков пред Нова телевизия. „В коя страна в Европа някой си е позволил да наруши правото на гражданите за размисъл 24 часа преди самите избори?” Това, което се случи у нас, е конституционен прецедент и трябва да вървим към касиране на изборите“, бе коментарът на Марков за нарушения ден на мълчание в събота, 11 май. 

„Има една поука от решението на Конституционния съд. Тя е за Бойко Борисов. Господа от ГЕРБ, учете се на кадрова политика от Българската социалистическа партия. Господин Първанов три пъти назначава конституционни съдии – яки комунисти. Нашите хора сложиха слаби кадровици.“ Марков заяви, че в Конституционния съд лобито на комунистите е изключително силно, а това на ГЕРБ много слабо. Той поясни, че не контактува с Бойко Борисов от екрана на телевизията и добави, че лично му е казвал това. 

„Никой не иска от КС да е социологическа агенция, но КС трябваше да каже – нарушени ли са основните конституционни права на избирателите. И какво се оказа – имаме нарушение на Конституцията, но не може да се наложи санкция за това. Нашият конституционен модел е тотално сбъркан“, заяви той.

"Излишно е обаче да коментираме повече, защото има решение на съда. То обаче е сбъркано", каза още Марков. "За първи път в България първата политическа сила не е начело на правителство. БСП и ДПС се държат като победители", заяви бившият конституционен съдия. Според Марков това, че ГЕРБ не влизат в парламента е единствената правилна позиция на партията. 
 
Георги Марков е на мнение, че трябва България да върви към нови предсрочни избори. „Искам да успокоя президента Плевнелиев – ние без нова Конституция няма да минем. Хората искат да има личности, да знаят кого ще изберат и да има стабилно парламентарно мнозинство. Изборният кодекс, той затова е кодекс, а не закон, трябва да бъде променен. Мажоритарният вот е този, който трябва да бъде пробван на предстоящите избори. Марков заяви обаче, че депутатите се страхуват от мажоритарния вот. На хората им писна да гласуват за „измислени герои“ и затова партията на негласуващите е най-голямата в България“, заяви Георги Марков.




Гласувай:
5



1. kmetova - бре, бре, бре
16.07.2013 17:50
Оле ле, този бивш конституционен съдия голям гербер бил. Хората като искат личности, кои имат пред вид? Личностите Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Искра Фидосова и компания ли? То пък едни личности ........?!
цитирай
2. atanasio - Трябва да се знае какво да се иска от ...
24.07.2013 14:35
Трябва да се знае какво да се иска от управляващите - например само у нас няма ДДС и акциз на хазарта и т.н. ясни искания а не общи приказки и т.н. съм описал основните неща в блога си
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665062
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив