Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2015 14:08 - Десет признака,че си имате работа с психопат
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 3993 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 30.10.2015 14:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

Един процент от цялото население на Земята са психопати. Психопат не е човек, който ви причаква с нож в тъмния вход. Това не е сериен убиец и не е обитател на болница за душевноболни. Това може да е нечия "идеална" бивша, която изведнъж избягва с друг. Или абсолютно обикновен мъж, който ви приготвя сутрин кафето.

image

 

 

 

Между нормалния човек и психопата има само една разлика - психопатите нямат съвест. Те нараняват и не изпитват ни най-малко чувство за разкаяние или вина. Те могат да имитират нормални човешки емоции, но всъщност не ги изпитват. Състрадание, любов, доверие, прошка - тези емоции ви правят уязвими, а психопатите само ги използват, за да ви влияят.

 

Никой страничен наблюдател не може да посочи психопата. Често те са симпатични, дружелюбни и очарователни хора. Но ако се сближите с такъв човек, животът ви се превръща в кошмар. Приказните отношения мутират в маса от жестоки интелектуални игри. Струва ви се познато? Ето 10 тревожни звънчета, които предупреждават, че се срещате с психопат.

  1. Той ви заобикаля с признания в любов и комплименти. Струва ви се , че това е идеалният партньор за вас.

 

Когато за първи път срещате психопат, събитията се развиват стремително. Той ви внушава, че имате много общи неща, че сте идеални един за друг. Като хамелеон отразява надеждите ви, мечтите, страховете, за да формира доверителни и вълнуващи отношения. Той постоянно иска да общува с вас и, изглежда напълно очарован. Стената ви във Фейсбук ще бъде запълнена с песни, комплименти, стихотворения и мили шеги, разбирани само от вас двамата.

  2. Той лови емоциите ви, разказвайки жалостни истории.

 

Вие бързо ще намерите местенце в сърцето си за жалост към него. Нали е толкова мил и невинен. Изобщо не прилича на образите на психопати в кината - жестоки мъже с презрителна усмивка и скъпа кола. Навярно той споменава за бившата си, която и до сега е влюбена в него. А всичко, което му се иска, - това е мир и спокойствие, той ненавижда драми. Между другото, скоро ще забележите, че драматични истории заобикалят самия него и близките му хора.

 

  3. Той ви въвлича в любовен триъгълник

 

След като сте вече на въдицата, вие навлизате в любовен триъгълник и даже многоъгълник. Психопатът ще се заобиколи от бивши и проницателни любовници и всички, които му обръщат внимание. Ще има и бивши, за които ви е разказвал и преди и ви е уверявал, че ги превъзхождате във всичко. Ще се чувствате смутени, и ще останете с впечатление, че той винаги е търсен от противоположния пол.

  4. Той постоянно изкривява реалността и се държи ненормално

 

Психопатът винаги отрича, че ви манипулира и игнорира даже фактическите доказателства за това. Той реагира критично и пренебрежително, ако се опитвате да отречете всичките му приказки с факти. Той ще прехвърли вината за ситуацията върху вас: вие сте прекалено впечатлителни и неадекватно възприемате ситуацията. Той ще ви убеди, че проблема не е в него, а във вашата неправилна реакция на нормални събития.

  5. Той ви обвинява за емоциите, които сам предизвиква.

 

Психопатът ще каже, че сте прекалено  ревниви, въпреки че открито флиртува с бившата, често даже в социалната мрежа, за да видят всички. Той ще каже, че сте прекалено лепкави, въпреки че преднамерено ви игнорира няколко дена. Той предизвиква реакцията ви, за да покаже на други свои мишени, колко сте истерични, и да предизвика съчувствие към себе си. Струваше ви се, че сте спокоен човек? Срещата с психопат ще ви промени до неузнаваемост. За щастие - временно. 

  6. Забелязвате патологичната лъжа и оправданията

 

Той винаги има оправдание, даже в ситуации, когато не се налага. Измисля си поредната лъжа по-бързо, отколкото сте успели да зададете въпрос. Постоянно обвинява другите, винаги нямайки нищо общо. Той хаби време за измисляне на обяснения за поведението си, а не за неговото подобряване. Даже хванат в открита лъжа, той не изразява разкаяние или смущение. Понякога изглежда, че е искал да бъде хванат.

  7. Той предизвиква ревност и съперничество, съхранявайки маската на невинността.

 

Първо цялото внимание на психопата е концентрирано върху вас. И не разбирате, какво става, когато изведнъж той превключва към друг човек. Той постоянно прави неща, които ви карат да се съмнявате, че означавате нещо за него. Ако е активен в социалната мрежа, той примамва бившите с песни, снимки и шеги, които са били значими за тяхната двойка. Сякаш е в активно търсене на партньор и при това ви игнорира.

  8. Той задържа вниманието и подкопава самооценката ви 

 

Първо ви обсипва от глава до пети с поток от възхищение, а после ставате за него неинтересни. Обидно ви е, нали вече се запалихте по тези страстни отношения. А сега се чувствате като негова домашна прислуга и нищо повече.

  9. Психопатът е егоистичен и изисква непрестанно внимание към себе си

 

Той е изсмукал цялата ви енергия и е изпълнил със себе си целия ви живот. Той изисква постоянно себепоклонение. Вие си мислехте, че сте единствения човек, способен да го направи щастлив, но сега разбирате, че за тази роля става всеки човек, който има пулс. Но истината е в това, че никой не може да запълни празнотата в душата на психопата.

  10. Вие не можете да се познаете

 

Любовта ви и състраданието са се превърнали в подтискаща паника и безпокойство. Вие се извинявате и плачете повече, от когато и да било в живота си. Лошо спите и се събуждате в лошо и тревожно настроение. Не можете да разберете какво се е случило с вас, къде е тази весела,  спокойна личност? След общуването с психопат, чувствате, че сте истощени, опустошени и лишени от адекватно възприемане на света. Животът ви се обръща: харчите пари, късате връзки с приятели и близки и постоянно търсите причина за тези действия. 

 

Отношенията с психопат са черна дупка. Колкото и да ви боли, винаги и за всичко ще сте виновни вие. Той игнорира  най-добрите ви качества, и във вас расте неувереността в себе си,  променяте се до неузнаваемост. Дълго ще лекувате травмите от тези отношения, ще ви се струва, че никога нищо няма да е наред. 

 

 

 

Но можете да оправите нервите си. На първо място изключете всички контакти с психопата: чата, писмата и даже "поглеждането" на страницата му в социалните мрежи. Първо ще ви е непоносимо тежко, но с времето ще дойде облекчението. Ще почувствате, че при вас се връща здравомислието и хаоса си отива от живота ви. Този опит в крайна сметка може да бъде и полезен. Вие се научавате  да се цените и да слагате граници на психопатите, за да не нарушават никога повече спокойствието ви.

 

 





Гласувай:
4



1. natali60 - Верни
19.11.2015 11:09
разсъждения и насоки. Отнасят се не само до партньори, но и до приятели от същия пол.
Поздрави от Филипините! :)
цитирай
2. platttonnn - Бих добавил нещо,
20.11.2015 15:32
според мен всеки има съвест,моралът е вроден,но комерсиалните типове се научават да изтласкват всичко,което им пречи да трупат всячески материални придобивки. За родените психолози не е трудно да ги забелязват и на младини,а на зряла възраст вече всеки вижда износените,опустошени и бездуховни развалини. Така е защото въпреки потиснатата съвест,тя отстоява своя морален авторитет.Осъзната или не съвестта безусловно прилага необходимата присъда. Затова едни остаряват като катедрали,а други,като жалки дрипи!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665589
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив