Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2016 15:11 - Ябълков оцет
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1889 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
4кг. ябълки
5л. вода
500 гр. мед или захар
няколко шепи шипки.
Ябълките се нарязват на ситно или се настъргват и се поставят в празна 10л. туба от минерална вода. Във водата се разтваря медът или захарта и се изсипва в тубата. Шипките ако са пресни се нарязват по на две или ако са сухи се разтрошават и се прибавят. Всичко това се бърка докато мине бурната ферментация и се разбърква сутрин и вечер. За да не влизат винарки се държи капачката полу-затворена, но не и напълно за да не гръмне. След това се прецежда и се прелива в по-малък съд, където се оставя да протече тихата ферментация. Когато и това стане, се прелива внимателно без да се размъти или се източва с маркуче в бутилки. Шипките ги прибавям по три причини: 1 – обогатяват оцета с витамин С; 2 – дават му по-особен аромат и 3 – леко го оцветяват. Мисля, че това е всичко.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2676096
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив