Постинг
14.04.2016 15:11 -
Ябълков оцет
4кг. ябълки
5л. вода
500 гр. мед или захар
няколко шепи шипки.
Ябълките се нарязват на ситно или се настъргват и се поставят в празна 10л. туба от минерална вода. Във водата се разтваря медът или захарта и се изсипва в тубата. Шипките ако са пресни се нарязват по на две или ако са сухи се разтрошават и се прибавят. Всичко това се бърка докато мине бурната ферментация и се разбърква сутрин и вечер. За да не влизат винарки се държи капачката полу-затворена, но не и напълно за да не гръмне. След това се прецежда и се прелива в по-малък съд, където се оставя да протече тихата ферментация. Когато и това стане, се прелива внимателно без да се размъти или се източва с маркуче в бутилки. Шипките ги прибавям по три причини: 1 – обогатяват оцета с витамин С; 2 – дават му по-особен аромат и 3 – леко го оцветяват. Мисля, че това е всичко.
5л. вода
500 гр. мед или захар
няколко шепи шипки.
Ябълките се нарязват на ситно или се настъргват и се поставят в празна 10л. туба от минерална вода. Във водата се разтваря медът или захарта и се изсипва в тубата. Шипките ако са пресни се нарязват по на две или ако са сухи се разтрошават и се прибавят. Всичко това се бърка докато мине бурната ферментация и се разбърква сутрин и вечер. За да не влизат винарки се държи капачката полу-затворена, но не и напълно за да не гръмне. След това се прецежда и се прелива в по-малък съд, където се оставя да протече тихата ферментация. Когато и това стане, се прелива внимателно без да се размъти или се източва с маркуче в бутилки. Шипките ги прибавям по три причини: 1 – обогатяват оцета с витамин С; 2 – дават му по-особен аромат и 3 – леко го оцветяват. Мисля, че това е всичко.
Илон Мъск: Путин е истински лидер, Русия...
Олга Николова Скобелева- СВЯТИЦАТА, спор...
Турският вътрешен министър: Целият свят ...
Олга Николова Скобелева- СВЯТИЦАТА, спор...
Турският вътрешен министър: Целият свят ...
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 8435
Блогрол