Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2016 11:54 - Ефектите на порнографията върху мозъка
Автор: platttonnn Категория: Поезия   
Прочетен: 1586 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Никой не става екстремно порочен изведнъж.“ – Ювенал

Целта на това есе е противоречива: да се представят доказателства в подкрепа на тезата, че пристрастяването към порното, особено когато е придружено с компулсивна мастурбация в продължение на дълъг период от време, в крайна сметка може да доведе до увреждане на мозъка. Това не е конспирация, а интелектуално защитена теза, която вече има все по-голям брой научни доказателства.

Може би най-бързият начин да се справят и укротят един непокорен народ е като се превърнат гражданите в зависмиси от секса: точно както децата са привиквани от перверзни психопати хищници с бонбони в ръка, така и властите съблазняват с удоволствията на порното: така да се каже, евтините и лесни оргазми са като заместители на щастието.

Пристрастяването към секса, особено когато е подхранено с порнографията в Интернет, е оприличено със зависимостта към кокаина или хероина, само че много по-лошо. Това е болест на душата, която кара мнозина да се самоубиват, а други като Тед Бънди и Гари Бишъп, да се превръщат в серийни убийци.

Поразителната прилика между оргазма и инжектирането на хероина бяха потвърдени през 2003 г., когато холандския учен Герт Холстег съобщи в комюнике, в пресата, че сканираните мозъци по време на оргазъм приличаха по снимките на тези по време на инжектиране на хероин. Лабораторните плъхове знаят много по темата, както окончателно беше доказано в известен експеримент през 1950 г., направен от Джеймс Олдс.

image

1. Разбиране на промяната на поведението

Плъховете изпадат в истинска истерия натискайки лостове в кутии за да получават приятни усещания, дори ако това означава да се лишават от храна и живот. Някои плъхове, се казва, че се стимулирали толкова често, че достигали да го правят до 2000 пъти за 24 часа, като изключвали всички други дейности. Трябвало да ги откачат от апарата за да предотвратят умирането им от глад. Натискането на лоста се превърнало в целия им живот.

В продължителен аналогичен експеримент с участието на хора, жена страдаща от силни болки била оставена да стимулира удоволствени центрове в мозъка си чрез завъртането на циферблат, който бил свързан с имплант в мозъка. До такава степен се само-стимулирала, че се е стигнало да разрани върха на пръста си. Станала толкова пристрастена към еротичната стимулация, че е трябвало да моли семейството си да й ограничи достъпа до стимулатора. (вижте тук)

Трябва да се отбележи, че тези 7 важни точки нямат никаква стойност. Това просто ще даде възможност на читателя да проследи връзката между обуславянето и порно зависимостта.

(1) През 1950-та, психолозите Джеймс Олдс и Питър Милнер направили важен пробив в изследванията на промяната на поведението: те въвеждат новости в „Кутията на Скинър“, които вместо да дават храна на плъховете, доставяли пряка мозъчна стимулация чрез електроди, които били заложени дълбоко в мозъка. Плъховете натискали лоста по 7000 пъти на час за да стимулират удоволствените си центрове в мозъците. Всичките други дейности, включително пиенето и яденето били пренебрегвани от тях. Всеки един момент от живота им бил прекарван в приятно самозадоволяване.

(2) Как се свързва това с пристрастието към порното? Много просто, порно пристрастеният се държи точно като плъха в Кутията на Скинър. Неговият лост е мастурбацията и неговото позитивно подсилване или възнаграждение е оргазмът. Натрупването на оргазма и сам по себе си оргазмът е директна мозъчна стимулация, която освобождава психотропни химикали в кръвния поток, особено допамин, които произвеждат точно същите чувства на възбуда и еуфория в пристрастения към порното, както при плъховете е стимулирането с електродите.

image

(3) Какво води до освобождаване на психотропни химикали в кръвта? Възбуждащите еротични снимки. Това изглежда ето така: Еротични картини в съзнанието —> задействат психотропни препарати —>които стимулират удоволствените центрове на мозъка —> което от своя страна води до обсесивно-компулсивно поведение (или пристрастяване) в опит да се преживят приятни усещания —> които най-накрая предизвикат невропластични промени в мозъчната структура в резултат на постоянното химическо бомбардиране.

(4) По-нататъшните изследвания на мозъка били за да предизвикат наистина забележителни резултати в промяна на поведението, но били за сметка на „дълбоко неетични експерименти“, цитирайки един политически коректен академичен изследовател.

Това изследване, проведено от двама смели и предприемчиви учени, наричани доктор Моан и Хийт, внезапно било спряно, защото наред с други неща, стигнали и до един възможен лек за хомосексуалността.

Моан и Хийт получили разрешение да използват услугите на проститутка, за да се види дали тя може да превърне потвърден хомосексуален мъж в хетеросексуален. Първоначално, пациент B-19 се държал студено към присъствието на тази секси млада жена, всъщност дори го отвращавала. Тойнамирал идеята за секс с атрактивна женска доста отблъскваща. Въпреки това, стимулирайки удоволствените му центрове на мозъка с електродите, докато проститутката продължила да изпълнява своите трикове върху него, пациент B-19 започнал да се ококорва и не след дълго експериментирал внушителна ерекция. И тогава, въпреки обществената среда и пречещите кабели, на които бил прикрепен B-19 към електроенцефалографа, той успешно еякулирал в нейната вагина.

image

(5) Излишно е да се казва, че такива експерименти не могат да бъдат разрешени, дори и с пълното съгласие за сътрудничество от страна на пациента. Въпреки, че много хомосексуалисти може да поискат да станат хетеросексуални и да създадат семейства с деца. Това бил политически динамит. Така че експериментите внезапно били спрени, а докторите получили сурово пляскане зад врата и неодобрението на политически коректните им колеги.

От нас се очаква да повярваме, че хомосексуалността е „нормална“ и „здрава“ на практика, както е хетеросексуалността. От това следва, че е дълбоко обиждащо и „хомофобско“ да се предположи, че хомосексуалистите може да поискат да се „нормализират“. Дори и да имат желание да станат хетеросексуални, то не трябва да им се позволява да го направят поради „етични съображения“. В крайна сметка, човек не позволява на хората да се осакатяват самостоятелно или да се самоубиват. Трябва да ги предпази от тях самите. По същия начин, хомосексуалистите, за тяхно добро, трябва да имат условия да се защитят от заплахата на хетеросексуалността.

(6) Блокирането на изследвания в чувствителни области на промяната на поведението поради политически причини, има трайни последици, които не могат да бъдат обсъдени тук с подробности. Достатъчно е да кажем, че ако е считано за „морално погрешно“ (= политически некоректно) да се позволи изследване, от което ще се получи ефективен лек за хомосексуалността, то тогава са правени огромни жертви за да се запази статуквото на корумпирания елит – елит, който не само, че е против идеята за хетеросексуализирането на гейовете, но всъщност се ангажира с хомосексуализацията на Америка (а и не само) … започвайки с хомосексуализацията на децата и тяхното корумпиране чрез излагането им на детска порнография в класните стаи.

image

(7) Ясно е, че на теория успешната промяна на поведението може да създаде утопично общество от примерни граждани. Повече няма да има нужда от социопати с престъпно поведение в обществото, без повече лични разстройства, фобии и мании, без повече неврози, депресии, осакатяващи пристрастявания към наркотици, алкохол, секс, храни, пазаруване и самонараняване. Не може да се допускат такива огромни подобрения в психичното здраве на обществото, това е ясно. Ако нямаше повече престъпници, какво би правила полицията и юридическата професия? Повече нямаше да има нужда от техните услуги. Това не може да бъда разрешено. Те имат нужда от престъпници. Борбата с престъпността е тяхната работа. По същия начин, ако нямаше повече болни хора, какво щеше да прави фармацевтичната индустрия и медицинския персонал? Те се нуждаят от болни хора. Борбата с болестите е тяхната професия. Тъжна ситуация наистина, най-голямата заплаха за установяване на ред – е утопично общество от примерни граждани, на които им няма нищо нередно! Перфектността, ако изобщо е била постигната, ще трябва да бъде забранена.

(за повече детайли можете да прегледате туктук и тук)

2. Зависимостта от порното сревнена с тази от хероин или крак

Неврологът от Колумбийския университет, д-р Норман Дойч, в книгата си „Мозъкът, който променя себе си“ (The Brain That Changes Itself), описва как порнографията причинява електро-инсталация на невронните вериги. Той отбелязва, че в едно проучване на мъжете гледащи порнография по Интернет, хората са изглеждали „странно“, като плъхове, които натискат лостове в експерименталните кутии наСкинър. „Като пристрастените плъхове“, каза доктора, „мъжете отчаяно щракаха с мишката, точно както плъховете лоста.“

imageВсички зависимости ни причиняват доживотни невропластични промени в мозъка. Това включва и зависимостта от порното. Допаминът също участва в промените. Важната връзка с порното и допаминът е освобождаването му, което се получава със сексуалната възбуда, увеличава се сексуалното желание. Това се получава и при двата пола, което улеснява оргазма и активира удоволствените центрове на мозъка. Оттук и силата на пристрастяването към порнографията. (вижте тук повеече)

Това е начинът, по който порнографията се превръща в сериозна зависимост (сравнима с инжектирането на хероин и други наркотици), която си проправя бавна, но смъртоносна атака на мозъка. И както са показали други изследвания, това улеснява безсърдечието в сексуалните връзки, така напълно се откъсва любовта и интереса към семейството и децата.

3. Порнографията и увреждането на мозъка: има ли връзка?

Последни проучвания показват, че порнографските изображения остават трайно в мозъка, освобождавайки големи количества естествено срещащи се химични вещества в кръвта, например: допамин, епинефрин, окситоцин, серотонин, вазопресин, пролактин и енкефалини или ендогенни опиоди, т.е., собствен ендорфин, произвеждан от мозъка.

Хората, които маниакално гледат порнография, буквално се опияняват: опиянени с психотропни препарати. Тези оказващи промяната вещества сега са известни като еротоксини, сравнително нов неологизъм означаващ „секс отрови“. Тази отрова, която е носена от порнографията, е доказано в последните лабораторни изследвания, че всъщност променя химията на мозъка и след време възпроизвежда 



Тагове:   мъже,   роман,   мозък,   жени,   смях,   секс,   любов,   писатели,   порно,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665989
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив