Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2012 12:19 - Х. Александров: Борисов или губи контрол, или прави спектакъл
Автор: platttonnn Категория: Политика   
Прочетен: 916 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Харалан Александров
Шоуто, макар и пошло, трябвало да продължи. Ако ни трябва спасител, по-добър няма да намерим, той ни спасява от сутрин до вечер, коментира Х. Александров, който констатира, че Борисов играел по свирката на силните.

Увеличава се евроскептицизма в България, но ентусиазмът никога не е бил твърде висок, коментира по НТВ социалният антрополог Харалан Александров. В момента загубите, които трябва да понесем заради кризата, ще доведат до още разочарования. Трябва да намерим друг проект и да разберем, че решението на проблемите са тук, у нас, препоръча той. Трябвало интелигентно да пренасочим енергията и интереса си към това, което се случва у нас, на нашите работни места.

Животът се е подобрил през последните 5 години, той постоянно се подобрява, но голямата драма е в разликата между бързите очаквания и случващото се. Имало обаче и тревожни процеси, свързани с големите социални сектори като образование и здравеопазване, констатира още той.

В момента българското управление и по-точно премиерът Борисов се опитва да играе по свирката на силните, което може би е разумно, но във вътрешнополитически план е доста рисков ход, изтълкува Александров. Според него трябвало да се засили технократичната линия на управление. Това правителство много бързо откликва на натиск, което е в духа на популистката му природа, добави той. Хората все още вярват, че персонално премиерът като добър баща на нацията може да осигури ресурс за бедстващите сектори, което обаче не е вярно.

Имало конфликт между неизбежния флирт на Борисов с избирателите и неизбежния отказ на Дянков заради удържането на фиска. Отношенията с Дянков са израз или на някакъв конфликт с министрите и губене на контрол върху тях, което не е добре, или е спектакъл за радост на народа.

Премиерът трябва да изпълни мандата си докрай, шоуто трябва да продължи, защото няма друг изход в момента; това шоу е доста пошло, но е по вкуса на тълпата, продължи Александров, според когото ако то е много дългосрочно, би довело до гарантиран провал.

Много се надявам, че няма да си търсим повече месии, то няма да ни доведе до нищо добро, спасението е богословски, а не политически жанр, заключи социалният антрополог. Да се обявиш за светски спасител е тежка ерес, каза още той.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665189
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив