Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2012 09:34 - Кастро: Светът неизбежно върви към пропастта
Автор: platttonnn Категория: Политика   
Прочетен: 1463 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Светът "неизбежно" върви към пропастта, защото сериозни проблеми като климатичните промени и опасността от ядрена война "далеч не са разрешени", твърди бившият кубински лидер Фидел Кастро в уводна статия, публикувана от официалния сайт Кубадибейт.

"Заплашват ни много опасности, но две от тях, ядрената война и климатичните промени, са решителни и далеч не са разрешени", пише бившият кубински президент. Статията, озаглавена "Походът към пропастта", е първата, която Фидел Кастро публикува тази година. В понеделник в Туитър се появиха слухове за смъртта му.
Последната, публикувана от кубинските медии, датира от 13 ноември м. г. "Да говорим за "неизбежен" поход към пропастта със сигурност би било по-близо до реалността", допълни 85-годишният комунистически лидер.
Според него в момента светът разполага с над "20 000 ядрени оръжия" и използването на "едва стотина от тях би било достатъчно", за да причини "ужасяващата смърт" на всички жители на земята, счита той.
Кастро, който се оттегли от властта през 2006 г. поради здравословни проблеми, критикува също така липсата на политика в областта на климатичните промени. Той осъжда и техниката хидравлично разбиване за добиването на шистов газ, за която се счита, че замърсява подпочвените води и еколозите в много страни по света водят борба срещу нея.




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. haralanov - Кастро е най-близо до пропастта...
05.09.2016 22:36
Буквално...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2674138
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив