Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2023 07:42 - Подкрепяната от САЩ държава Израел най–нагло лъже в стила на пропагандата на нацистка Германия за удара по болница със стотици жертви в Газа
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1089 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 19.10.2023 11:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Първоначално служител на израелския премиер Бенямин Нетаняху публикува съобщение в Туитър, че израелските Военновъздушни сили са ударили болницата „Ал Ахли“ в Газа. Минути по-късно изтри публикацията.

Хананя Нафтали, популярен израелски инфлуенсър, който е част от дигиталния екип на Нетаняху, написа: „Израелските ВВС удариха база на „Хамас“ вътре в болница в Газа. Много терористи са мъртви. Сърцераздирателно е, че „Хамас“ изстрелва ракети от болници, джамии и училища, използвайки цивилни като жив щит“. Минути по-късно обаче изтри публикацията си.

imageСринатата болница в Газа от израелски обстрел с близо 500 убити и 900 ранени цивилни

След това беше публикуван от израел един видеоклип, в който на фона на графики се твърди, че ударът по болницата Ал-Ахли в ивицата Газа е бил нанесен от територията на анклава. По–късно обаче той е бил премахнат от официалните страници на Израел и на израелския посланик в САЩ Майкъл Херцог в социалната мрежа X (бивш Twitter). Това съобщи списание Newsweek.

Според него на официалните страници е публикуван видеоклип, в който се твърди, че ударът по болницата е бил нанесен с ракета от ивицата Газа. Журналистът от The New York Times Арик Толер обаче оспори точността на кадрите заради времевите маркери във видеото. Според Толер видеото е записано поне 40 минути след експлозията в болницата, съобщава изданието. Впоследствие видеото е било премахнато от два акаунта, без да се посочва причина, отбелязва вестникът.

Прессекретарят на Израелските отбранителни сили в резерва Джонатан Конрикус държи израелското външно министерство отговорно за публикуването на видеото. „Според нас, Израелските отбранителни сили не са публикували нищо подобно и трябва да ги попитате [външното министерство] какво се е случило, защо са публикували информацията, защо е била премахната“, каза Конрикус пред Newsweek.


Същевременно анализ на появилото се след това второ видеото от удара по болницата в Газа разкрива пак съществени несъответствия във версията на Израел

Версията, че бомбардировката на палестинската болница „Ал Ахли“ в Газа с геолокация 31.504826° 34.461422° е причинена от дефектирала или прехваната от Израел ракета на „Ислямски джихад“ или „Хамас“, която е унищожила болницата, най-вероятно е измислица, дори ако видеоклиповете изглеждат автентични. Това написа Майкъл Кобс, германски независим изследовател в областта на разузнаването чрез открити източници. Той публикува анализа си на видеото, което според израелската армия доказва, че ракетата не е израелска.

Преди това израелското външно министерство публикува видео, твърдейки, че това е дефектиралата ракета на палестинците, която се отклонява от курса си и пада върху болницата. След като потребителите в X/Twitter забелязаха, че видеото е заснето час след атаката, публикацията беше изтрита.

След гафа израелската армия се опита да оправи положението, като публикува ново видео, в което обаче също има несъответствия.

Според версията на израелските военни, палестинците са изстреляли няколко ракети югозападно от болницата, които след това са прелетели над болницата. Твърди се, че една ракета се е повредила и е паднала върху болницата.

Първо, ако военната карта беше правилна, тогава камерата трябваше да е на североизток от болницата и да гледа на югозапад през болницата. Тогава ракетите ще летят на изток и светлините на хоризонта ще бъдат осветеното море.

Но има отличен помощник за ориентация в Газа и това са соларните покриви, всички от които са наклонени на юг.

Обърнете внимание, че модерната стъклена кула е обърната към бялата сграда на фигура 1, както се вижда от арката вдясно.

Тоест това видео е заснето от високата сграда на изток от болницата. Имайте предвид, че картата е завъртяна и сочи на север надясно.

Дотук добре, но…

Камерата се приближава близо до болницата. Няма съмнение, че това е болница „Ал Ахли“. Наклонените соларни покриви са ясно видими. И те са наклонени на юг.

Това означава, че камерата е в северозападната част на болницата, близо до пристанището на Газа, където видяхме белия фосфор да пада преди няколко дни.

И тъй като Хамас вероятно не обстрелва Газа, тези ракети почти сигурно (99,99%) се насочват на изток.

Това прави невъзможно ракета на Хамас да бъде ударена и да падне назад през половин Газа в болницата. Но има безкрайно малка вероятност израелска ракета-прехващач да е пропуснала ракетата на Хамас и случайно да е кацнала в средата на болницата. Аз не вярвам в такива случайности, пише Майкъл Кобс.

Израелското видео обаче не съдържа никакво аудио. Звукът е премахнат.

Но имаме друго видео (заснело момента на падането на ракетата и публикувано в социалните мрежи) с много добър аудио запис. Ракетата се чува ясно преди експлозията.

Звукът на ракетата има несъмнен Доплеров ефект. Това се дължи на факта, че звуковите вълни на приближаващата ракета са компресирани и следователно звучат по-високо, а докато се отдалечават, вълните се раздалечават и следователно звучат по-дълбоко.

Това доказва, че ракетата първо е прелетяла покрай камерата, преди да удари болницата. Видеото е заснето от тераса югоизточно на болницата.

Израелската армия пусна видео, в което се обяснява, че военновъздушните им сили разполагат само с бомби, които оставят 7-9 метра кратери. Това, което казват е, че не може да са били те.

Но нанесените щети очевидно идват отгоре, което много прилича на детонатор, който се активира автоматично при приближаване на целта, за да предизвика максимални щети. Например, всяка ракета-прехващач използва такъв. Ракета, експлодираща над земята, не оставя кратер.


В последствие Израел премахва и второто видео и на негово място пусна аудио запис на който се чуват мъже говорещи на арабски да казват, че падналата ракета била изстреляна от Ислямски джихад. Но такъв запис може да бъде направен в всяко едно звукозаписно студио. 



Гласувай:
8



1. leonleonovpom2 - Здравей, Ив!
19.10.2023 10:29
С какъвто се събереш, такъв ставаш!
Или, префразирано, какъвто ти е покровителят, такъв си и ти! Даже и отгоре!
По- турчин от султана и по -католик от папата?
Тези плачат от Хитлер но ако може да ги види, ще им завиди!
цитирай
2. oia26 - По земята всичко що е зло, е от евр...
19.10.2023 10:37
По земята всичко що е зло, е от еврейско потекло. Ще плащат за лъжата си, че са богоизбрания народ. Бог не твори избирателно. Това, което наричаме Бог
са събирателни качества на висши принципи, съответно приведени и в действия
БОГА не е религиозен атрибут на нито една религия, както не е и техен Творец.

цитирай
3. 1997 - Така като гледам,
19.10.2023 21:29
Йехова ще им откаже покровителство заради неспазване заповедта "Не лъжесвидетелствай".
По- важно е, разбира се, да не откаже САЩ, но те не се гнусят от лъжи.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4895717
Постинги: 2553
Коментари: 6436
Гласове: 16785
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930