Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2011 08:37 - Апелативният прокурор на София разследван за измама с вазектомия
Автор: platttonnn Категория: Тя и той   
Прочетен: 944 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Апелативният прокурор на София Вичо Вичев е разследван за документно престъпление. Става дума за използване на документ с невярно съдържание пред съд. Вичо Вичев отказва да признае сина си от колежка image Преди няколко години, докато бе районен прокурор на столицата, Вичев е имал връзка с прокурорка от СРП. Жената забременяла и родила момче. Вичев обаче отказал да признае бащинство на детето и прокурорката завела дело срещу него в съда. Направен бил ДНК-тест, който показал, че Вичев е баща на детето, пише сайтът на списание "Правен свят".

Той обаче, чрез адвокатите си, представил документ, че му е правена вазектомия и поради това няма как да бъде баща на детето. Принуден да избира между двата документа, съдебният състав решил, че няма да даде вяра на ДНК-теста. Съдът се позовал на документа за операцията и постановил, че Вичев не е баща на детето. Прокурорката оспорила документа за вазектомията пред въззивната инстанция.

Същевременно бил подаден и сигнал до Инспектората на ВКП, който образувал преписка срещу Вичев за използване на документ с невярно съдържание.

В момента Вичев се кандидатира за втори мандат като апелативен прокурор на София, а изборът му е насрочен за четвъртък. Не е ясно дали във Висшия съдебен съвет ще бъде поставен въпросът за преписката срещу него. Според запознати, напълно е възможно скоро бъде образувано досъдебно производство, в рамките на което главният прокурор Борис Велчев може да поиска и отстраняването на Вичев докато не приключи разследването. Което би било и редно.

Скандалът има и друго измерение, подсказват магистрати. Ако действително се окаже, че апелативният прокурор е представил неистински документ за вазектомията, то излиза, че един човек, който не желае да поеме отговорност като баща, в същото време е натоварен с отговорност за една важна институция като Софийската апелативна прокуратура, коментира списанието.


 



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665041
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив