Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2011 18:21 - Мъжките страхове и паранои.....
Автор: platttonnn Категория: Тя и той   
Прочетен: 3861 Коментари: 0 Гласове:
0



  Мъжките паранои са много повече от женските, макар мъжете рядко да си ги признават. Кои са мъжките паранои, за които всяка жена трябва да е подготвена?
•Страх от провал
•Страх от отхвърляне
•Страх от откровеност
•Страх от подчинение

Ако мъжете стават жертва по-често на нашите дразнещи навици , то ние жените ставаме жертва на мъжките паранои и комплекси. Психолозите разделят мъжките паранои (страхове) основно на четири групи. Това са:

Тези четири групи страхове са основата, от която произхождат всички мъжки паранои. Ако се опитате да приложите някой от тези страхове в реалния живот, ще ви е трудно, защото те са твърде генерални и едва ли има мъж, който да е типичният пример за всички тях. Когато обаче ги приложим към реалните практически събития в живота ни, тогава откриваме, че всеки мъж, когото сме срещали, притежава поне два вида от изброените по-долу паранои.

Параноя, че жената, с която е, може да забраменее
В случаите, когато детето не е очаквано, за мъжете бременна жена означава край на свободата, повече отговорности, страх дали ще се справят като бащи. Затова, някои от тях дори може да загубят желанието си за секс, ако не са взети никакви предпазни средства. Това поведение е дразнещо за жените, когато имат сериозна вързка, но от друга страна това е проява на отговорност.

Параноя да не се обвърже
Колко често ви се е случвало точно, когато усетите, че започвате една страхотна връзка, мъжът да се отдръпне, да стане студен и дори да изчезне? Адски е обидно! От страх да не се обвържат сериозно страдат много мъже. В стремежа си да докажат, че не могат да ги „вържат“, някои стигат до там да изневеряват и да се държат неуважително с жената, само и само да покажат, че са независими. Обикновено тази параноя се преодолява с времето, особено, когато сами пред себе си признаят, че са влюбени.

Параноя жената да го издържа финансово
Самочувствието на повечето мъже е пряко свързано с портфейла им. Имат ли пари, те са повече мъже. Обвиняват ни нас жените в материалност, а всъщност самите те считат парите за най-силния си коз. Поради тази причина всеки мъж се страхува да не се провали в кариерата и бизнеса си и да стане финансово зависим от жена си. Това е моментът, в който егото им ще е тотално смачкано и те ще се чувстват на дъното. Затова и често се срещат мъже, които не се радват за успеха на жените си, а го приемат за заплаха.

Параноя, че жена му ще се влюби в друг
Странно, но някои проучвания сочат, че за един мъж е много по-страшно любимата му да се увлече и да се влюби в друг, отколкото да му изневери физически. Естествено, че и двете биха сринали егото му, но чувствата към друг мъж тотално провалят перспективите на връзката и му отнемат първото място в живота на половинката, което е бил най-големият му успех.

Параноя, че жена му ще се превърне в майка му
Все повече мъже отричат „правилото“, че си търсят жена, която да прилича на майка им. Напротив – в жена си те виждат „бягство“ от живота с мама и татко. Предпочитат мусаката на мама и загриженият поглед след тежък ден да са замененият с нестандартна вечеря и разтърсващ секс. Не се превръщайте насила в жени, които дават наставления за „правилния път в живота“, бързат да наготвят вечеря и предпочитат пеньоара пред привлекателно облекло за вкъщи. Мъжете се плашат от това.

Параноя колко дълго ще е пълноценен в леглото
Сексуалната мощ е толкова важна, колкото финансовата. За някои мъже дори е по-важна. От ранна възраст мъжете си задават тайно въпроса колко време ще продължи активният им сексуален живот и кога ли ще дойде времето да се изложат. Тази параноя е и причината много млади мъже да имат проблеми с ерекцията на психическа основа.

Параноя дали задоволява жена си
Не всеки мъж мисли сериозно по темата, но за процент от мъжете това е най-важното в сексуалния им живот. Те се страхуват дали ще задоволят жената и дали тя ще се чувства доволна в края на сексуалния акт. Ако този стремеж не е твърде параноичен, всъщност не е никак лош за нас жените. Дай боже повече такива мъже.

Параноя да сключи брак
Бракът е нещо, от което огромен процент от съвременните мъже се страхуват. Това е по-различно от страха от обвързване, тъй като от сериозното обвързване изходът е по-лесен. Сватба, официални церемонии, съпружески живот... Всичко това действа адски стресиращо за много мъже и в техните очи след брака животът им спира да се развива. „Женен мъж“ е често по-скоро иронична обида, отколкото комплимент между приятелчетата.

Параноя, че няма да се справя като баща
Дори да е решил да има дете, за един мъж параноите не спират. Масово мъжете не се чувстват така подготвени да се грижат за дете, както сме ние жените. Дали ще успява да покрива нуждите на детето и жена си, особено след като е родила, е един от най-големите страхове на съвременния мъж. Това съвпада с притесненията и трудностите на жената, след като е родила. Затова и често, след като наследникът се появи на бял свят, в отношенията на двойката настъпват нервни периоди.

Параноя да признае чувствата си
Всички сме били наранявани в любовта. Повечето мъже в млада възраст са срещнали „жената, която е разбила сърцето им“ и след нея те тотално се променят. Един от защитните им механизми е да не признават чувствата си, дори да ги изпитват, и да забравят за репликата „Обичам те“.

Параноя да не бъде наранен
Поради същата причина, поради която не признава чувствата си, мъжът може да страда от параноята да не го наранят отново. Самите ние често страдаме от нея. Като израз на тези страхове може да бъде непрестанно следене, подозрения, страх да се отпусне и да бъде мил, обвинения, че е пренебрегван. Автор: Мариана



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665473
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив