Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2011 18:32 - Хотелите скъпи, българинът празнува вкъщи
Автор: platttonnn Категория: Туризъм   
Прочетен: 919 Коментари: 0 Гласове:
0



image Дни преди да посрещнем 2012-та година, резервациите в българските зимни курорти са с 40% по-малко спрямо същия период на миналата година. Това съобщи Лидия Ралчева - член на управителния съвет на Българската асоциация на туристическите агенции, цитирана от Дарик.


Данните все още не са окончателни, защото сезонът реално тепърва започва. Освен това не обобщават записванията при всички фирми. Въпреки това тенденцията е за явен спад, посочи Ралчева.

 

Според експерта част от него ще бъде компенсиран през януари и февруари, тъй като туристите ще изчакат „скъпите" празнични цени да се нормализират и тогава ще отидат да карат ски.

По думите на Рачева снегът, който падна, е повишил търсенето по зимните курорти - Пампорово, Боровец, Банско, но все още има свободни места.

 

Що се отнася до това дали използването на туроператорските фирми ще ни осигури по-евтина почивка в даден хотел, отколкото ако направим резервациите сами, Лидия Ралчева смята, че би трябвало да е по-евтино, тъй като ние имаме специално договорени цени или пък имаме същите цени, които се дават на рецепцията. Доста често обаче хотелите в последния момент променят ценоразписите си, ако не са си запълнили капацитета. Така в пикови моменти бихме могли да направим резервация в последния момент и то на по-ниски цени.

 

Според Рачева на четиричленно семейство ще са нужни около 2000 лева, ако искат да си организират 5-дневна почивка, включваща новогодишната нощ, по зимните ни курорти. Двойна стая за двама човека, за 5 нощувки, е 1350 лева в хотел 4 звезди. Децата до 6 години се настаняват безплатно, а деца от 7 до 14 години - до 30 процента от цената за възрастните.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665339
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив