Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2011 14:16 - Принцът на Монако Албер II води величия на ски в Банско
Автор: platttonnn Категория: Забавление   
Прочетен: 846 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Двудневната визита в Банско е в рамките на благотворителна инициатива image Принцът и принцесата на Монако позират заедно с деца на коледното тържество в кралския дворец на 14 декември 2012 г.

Една от най-емблематичните светски личности - принцът на Монако Албер II, написа писмо до президента на Българската федерация по ски Цеко Минев, с което потвърждава и гарантира присъствието си на шестото издание на благотворителното си шоу - World Star Ski Event, в Банско на 28 и 29 януари 2012 г.

Това пише в съобщение в сайта на дружество "Юлен" - концесионер на скизоната "Банско" в Пирин планина.

Двудневната визита в българския скикурорт е в рамките на благотворителната инициатива, организирана от асоциацията STAR TEAM FOR THE CHILDREN MC и Българската федерация по ски.

"53-годишният наследник на династията Грималди, известен като голям бонвиван и спортсмен, почти сигурно ще огрее Зимното княжество на Изтока и с ослепителната си съпруга - бившата плувкиня от ЮАР Чарлийн Уитсток", хвалят се организаторите.

Те припомнят, че Албер II трябваше да бъде в Банско през март тази година, но събитието бе отложено заради смъртта на леля му - принцеса Антоанет.

 

Демонстративните състезания по слалом и биатлон под връх Тодорка в Пирин, както и традиционният търг, са за събиране на средства за деца в неравностойно положение.

Албер II ще предвожда "свръхзвуков отбор", пише още в съобщението. Той включва асове на пистата като актуалния пилот на "Лотус" във Формула 1 Виталий Петров, легендите Ари Ватанен, Рикардо Патрезе, Емануеле Пиро и Лорис Капироси.

В Звездния тим за децата - StarTeamFortheChildren, ще има и бивши скиори. Това са словенецът Юре Козир и французинът Фредерик Ковили. Тук ще е също атлетическото величие Сергей Бубка, който съвсем наскоро посети България.

От наша страна участие трябва да вземе добрата приятелка на принца и първа дама на БОК Стефка Костадинова.

В ски отбора на Албер II ще е иэХристо Стоичков, който е почетен гражданин на Банско.

Ще участва и Марк Жирардели, който е единственият петкратен носител на Световната купа в алпийските ски.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2673382
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив