Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2012 20:26 - Нов метод за контрацепция чрез ултразвук.
Автор: platttonnn Категория: Лични дневници   
Прочетен: 985 Коментари: 0 Гласове:
0



   

Доза ултразвук върху тестисите може да спре производството на сперма, обявиха учени, изследвали нова форма на контрацепция, съобщи БТА.

Изследване с плъхове показа, че ултразвукът намалява броя на сперматозоидите до ниво, което при хората би причинило безплодие. Затова учените от университета на Южна Каролина описват ултразвука като „обещаващ кандидат“ за контрацептивно средство.

Необходими са обаче допълнителни тестове, преди да бъде използван новият метод. Засега не е известно колко продължава контрацептивният ефект и дали е безопасно ултразвукът да се използва многократно. Екипът иска да е сигурен също, че методът е обратим - че предлагат контрацепция, а не стерилизация.

Две 15-минутни дози ултразвук „значително намаляват“ броя на клетките, произвеждащи сперма, както и нивата на сперматозоидите. Методът е най-ефективен, когато двата сеанса са през два дни и ултразвукът бъде приложен през солена вода.

Мъжете се определят като субфертилни, когато концентрацията на сперматозоидите е под 15 милиона на милилитър. С ултразвук показателите на плъховете са паднали под 10 милиона на милилитър.

   



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2676568
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив