Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2012 09:36 - Помощ! Безжичната мрежа не работи!
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 817 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Безжичният достъп до интернет е изключително удобство – без кабели, от всяка точка на дома ви и се поддържа от практически всяко съвременно мобилно устройство – смартфон, таблет, ebook четец, ноутбук. За съжаление като всяка друга съвременна технология и Wi-Fi си има недостатъци – радиосмущения, причинени от интерференция, отслабване на сигнала, причинено от проблеми с обхвата, хардуерни и софтуерни грешки. Често тези неудобства са лесни за отстраняване – стига да знаете на какво се дължат и как да ги поправите.


Започнете просто

Ако не можете да се свържете с безжичната мрежа или изобщо не виждате списъка с налични точки в близост, проблемът може да е при вас. Много мобилни устройства – почти всички лаптопи например, разполагат с бутон за активиране на вградения в тях Wi-Fi модул. Идеята е той да е включен само когато ви е необходим, за да не изтощава напразно батерията, когато не го използвате. Затова, ако се натъкнете на проблем с липата на връзка, това трябва да е първото нещо, което да проверите. Опитът показва, че в огромен процент от случаите потребителите просто не знаят, че този бутон е натиснат случайно или не.

 

Рестартирайте

Колкото и елементарно, дори очевидно да звучи този съвет, често той е най-бързото решение за проблеми с мрежата. Още повече, ако не помогне рестартът на вашето устройство, няма и да навреди, а отнема едва броени минути.

В случай че повече от едно устройство не успява да се свърже към безжичната ви мрежа, може би проблемът е в Wi-Fi рутера. В този случай можете да опитате да рестартирате него. Правете разлика между reset (връща фабричните настройки на устройството) и рестарт. За да рестартирате вашия рутер, е достатъчно да изключите захранването му за няколко секунди и да го включите отново.



Тагове:   ново,   Ноутбук,   топ,   помощ,   комп,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2677003
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив