Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2012 18:50 - Откриха ген, предпазващ от затлъстяване
Автор: platttonnn Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1017 Коментари: 0 Гласове:
0



 Изследователска група от университета Киото откриген, чието отсъствие може да доведе дозатлъстяване. Резултатите от изследването са публикувани в списание „Нейчър“.

Японските учени са установили, че генът GPR120 има ключово значение за стопяването на мазнините в организма. Проведен е експеримент с участието на две групи мишки, при едната от тях този ген е бил деактивиран. Опитните животинки са били хранени еднакво, но след определено време е открито, че мишките с изключен ген GPR120 са средно с 15% по-тежки от останалите, съобщават от БГНЕС.

Сходни резултати е показало и изследването при хора. Със съдействието на френската национална лаборатория японските учени са анализирали резултатите от наблюденията на над 20 хиляди французи и британци. Оказва се, че хората с изключен GPR120 са заплашени от надебеляване 1,6 пъти повече, отколкото всички останали.

От университета в Киото смятат, че откритието ще позволи по-ефективно да се диагностицират причините за затлъстяването и да се създадат нови лекарства.



Тагове:   възраст,   здраве,   мозък,   секс,   ум,   памет,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2682746
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив