Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2011 22:04 - 25-годишен барман купи “Стъклен дом” и “Под прикритие”
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1136 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ради Димитров станал собственик на “СИА адвъртайзинг” за стотинки image Бивш квартален барман е купил фирмата, която снима култовите сериали “Стъклен дом” и “Под прикритие”, пише “България Днес”. Сделката станала факт след хитра финансова врътка, с която са спестени хиляди левове данъци към държавата, убедени били юристи.

Официално собственици на “СИА адвъртайзинг”, която продуцира и десетки рекламни клипове и още куп предавания като “Биг брадър” и “Стани богат”, са Димитър Гочев и Димитър Митовски.

За последно двамата се похвалили с успехите на фирмата си при представянето на новия сезон на сериала “Под прикритие”. Той официално е съвместна продукция на БНТ и “СИА адвъртайзинг”.

В действителност се оказва, че хвалбите на Тандема Митовски-Гочев не отговарят на истината. Още в края на декември 2010 г. Двамата са продали фирмата си. Според документите тогава Митовски се е разделил със своите 33% от компанията срещу 1650 лв., а Гочев с останалите 67% за скромните 3350 лв. В резултат едноличен собственик на “СИА адвъртайзинг” е станал 25-годишният Ради Димитров.

Точно 5000 лв. е и капиталът на фирмата. Съвпадение, което според юристи прави сделката крайно съмнителна. По думите им подобна схема за продажба се използва от хора, чиито фирми са точили ДДС или имат дългове за милиони левове към банки.

За да си спестят главоболията с кредиторите, обикновено пишман бизнесмените дават 100-200 лв. на някой неграмотен ром, който се съгласява да купи фалиралата фирма и да поеме отговорност за задълженията. По подобен начин с част от бизнеса си се отърваха един куп известни личности.

Дори и да няма задължения, продажбата за 5000 лв. отново е съмнителна, защото заради множеството си проекти “СИА адвъртайзинг” би трябвало да струва стотици хиляди левове, коментират юристи.

“Обяснението за скандално ниската цена не е много сложно. Явно предишните собственици са решили да си спестят данъците и за това не са обявили реалната сума. Ако го бяха направили, трябваше да платят 10% данък върху продажната цена, което им се е досвидяло”, коментирал с насмешка пред вестника известен юрист.
 


Тагове:   ново,   лъжа,   истина,   игри,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - Interesting, thanks
26.11.2011 20:32
Hi there , I do feel this really is a superb website. I stumbled on it on Yahoo , i'll arrive back again the moment once more. Income and independence could be the very best approach to adjust, might you be abundant and assist others.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2676839
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив