Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2011 14:01 - Задържаха скандалния Георги Ефендито за палеж
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1367 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Бизнесменът обичал да ловува с прокурори и полицейски шефове image Известният във Варна бизнесмен Георги Димитров – Ефендито е бил задържан във връзка с палеж на автомобили, съобщиха от пресслужбата на варненската полиция. Сигнал за горящите коли на улица „Слави Дойчев” в Аксаково, бил получен около 3,15 часа в петък. На място са изпратени екипи огнеборци и полицаи, които установили, че пламъците са обхванали "ФИАТ Пунто" и "Ленд Роувър", и двете с варненска регистрация. Автомобилите са собственост на мъж и жена, живущи на адреса. При последвалия оглед са намерени и иззети веществени доказателства за умишлено причинен пожар.

Няколко часа по-късно за изчистване на алибито е арестуван 48-годишният Георги Ефендито, който е осъждан. По-късно са задържани двама негови съкилийници от Провадия. Установено е, че тримата са пътували с един автомобил до къщата на тъжителя и по поръчка на Ефендито автомобилите са били запалени. Мотивът за извършеното престъпление са неуредени бизнес отношения между поръчителя и тъжителя. По случая се води разследване във Варненска окръжна прокуратура.

Към момента наблюдаващият случая прокурор Николета Арнаудова даде лаконична информация пред БЛИЦ. „Изяснява се фактическата обстановка. Има заподозрени лица. Не мога да кажа дали има повдигнати обвинения спрямо някого”, заяви тя.

За Ефендито се знае, че е известен велможа, който навремето е имал навика да ловува с прокурори и полицейски началници. Често обичал да изтъква контактите си със силните на деня.

Запалените коли са собственост на бивш съдружник на Ефендито – Светослав Кралев, с когото имат стара вражда, научи БЛИЦ. Сред местните в Аксаково се говори, че докато Ефендито бил в затвора, прехвърлил за управление бизнеса си на Светослав. В магазините на Ефендито се продавало месо, а също така се говори, че и животни, не минали санитарен контрол.

Бизнесът си вървял безпроблемно, тъй като имал връзки при ветеринарите. Когато Ефендито влязъл в затвора се разбрали с Кралев да управлява магазините на, които се намират на пазара в Аксаково, а приходите – да делят по равно.

Като излязъл от тюрмата обаче, Ефендито се скарал с Кралев, тъй като си помислил, че го краде. Започнал и тормоз, като според градските слухове Светослав даже подал жалба, че бил държан затворен в хладилна камера. След това обаче „размислил” и си я оттеглил, а преписката по случая отлежава в нечие прокурорско чекмедже. Кралев и Ефендито се разделили и Светослав отворил свой магазин – срещи този на бившия си съдружник.

Освен това се оказал по-сполучлив търговец и бизнесът му с продажба на месо процъфтявал, за сметка на този на Ефендито. По непотвърдена информация, Ефендито отправял заплахи към бившия си съдружник, че ще го запали. Така се стигнало до това той да се свърже с двама от бившите си съкилийници от Провадия, с които отишли в Аксаково.

Оттам насетне ситуацията е ясна – две запалени коли, като палежите към момента са в процес на изясняване. Криминалистите имат данни за поръчителство от страна на Ефендито, но от прокуратурата са твърде не словоохотливи по случая. Близки до разследването коментираха пред БЛИЦ, че никак не е изключено цялата вина да бъде стоварена върху двамата пандизчии, а Ефенедито да мине между капките.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2676535
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив