Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2012 21:29 - ДАЧИ КЪМ СЪДИИТЕ: УПЛАШЕНИ ПОМИЯРИ, ДА ВИ Е..А МАЙКАТА! И НА ВАС ЩЕ ВИ ДОЙДЕ РЕДЪТ!
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1014 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Чутовен скандал вдигна Георги Петков-Дачи от групата на „Килърите” на финала на делото, което се водеше срещу него за покушението над друг ъндърграунд герой – Ивайло Паунов-Джованито, видя репортер на "ШОУ".
Наемният убиец не издържа и изгуби самообладание, след като Варненският окръжен съд му наниза поредната присъда. Дачи се сдоби с максималното наказание за опит за убийство - 20 години затвор, след като магистратите го признаха за виновен за изпълнението на мократа поръчка срещу известния автоджамбазин. 

Това е поредната “двайсетачка” за 33-годишния килър от Червен бряг. През август миналата година той отнесе идентична присъда от плевенския съд за стрелбата по Камен Балбузанов-Куката. 

Още в обясненията си пред варненските съдии във връзка с атентата през 2005 година, когато Джованито бе надупчен със 7 куршума, Дачи призна, че предусеща съдбата си. „Знам, че ще стане като в Плевен”, пророкува участта си Петков. Ден след това обаче думите на председателстващата 5-членния съдебен състав съдия Ангелина Лазарова, която му прочете осъдителната присъда, 

го пратиха в тежък нокдаун. 

Дачи не издържа на напрежението и след като бе запитан дали има въпроси, избухна: „Уплашени помияри, насрани сте всички! Да ви е..а майката! И на вас ще ви дойде редът!”. Скандалното последно слово на Дачи втрещи съдиите и изправи на нокти всички в съдебната зала, а охранителите инстинктивно се хванаха за кобурите. Чевръсто двама от полицаите подхванаха под мишница излезлия от кожата си и зачервен до пръсване Дачи и докато адвокатката му Розалина Апостолова го успокояваше, тръгнаха да го извеждат от залата. Въпреки съветите да се кротне, килърът продължи да псува съда, нареждайки, че влиза в затвора невинен. „Дадоха ми 20 години, само защото приличам на тоя, дето е стрелял!”, категоричен е Петков. 
Въпреки че вече има две присъди за стрелбите с калашник по Куката и Джованито, той заявява: „Автомат съм държал единствено в казармата, а пистолет не съм държал през живота си даже и газов!”. 

Георги Петков беше закован като извършителят на стрелбата, след като самият Джованито го разпознал, докато гледал репортаж по телевизията за задържането на Дачи във връзка с убийството на Юри Галев. „Имало е три атентата срещу мен – стреляли са ме, взривиха ме в мерцедеса ми, раниха и жена ми и детето ми при нападение – винаги съм нащрек. Мога да кажа със сигурност, че разпознах човекът, който се опита да ме убие, и това е този, който сега е в съдебната зала”, разказа Джованито, посочвайки Дачи. Реакцията на Петков на тези думи бе: „Не знам защо твърди, че аз съм стрелецът. Явно нещо са му предложили в замяна. Искам да се подложа на детектора на лъжата, за да се докаже, че не съм аз!”. 
Петков е категоричен, че е 

накиснат и за двете поръчки, 

като за това доста спомогнали „скалъпените показания” на „дежурния свидетел” Светлин Иванов-Близнака и неговия авер Симеон Симеонов, който беше подсъдим по мегаделото срещу сочените за босове на мафията във Варна Иван Славков и Веселин Данов. Те бяха набутани в една килия с Васил Костов-Кеца от групата на „Килърите”. Двамата гангстери и дежурни прокурорски свидетели имали за задача да слухтят около Кеца. По техните думи те го подпитвали за различни хора и покушенията над тях, като Джованито бил една от темите. „Кеца ми каза, че е дясната ръка на Сумиста и че знае за Джованито, защото било тяхна поръчка”, казва в показанията си Симеон. И добавя, че 

престъпни босове платили на „Килърите” да ликвидират Джованито, тъй като ги прецакал с пратка кокаин. 

Вендетата била заради това, че мафиотите му дали голяма сума пари, но той не им доставил дрогата. „Мократа поръчка” струвала 30 000 лева. Същите са показанията и на Близнака, като обаче никой не разяснява кои точно са тези престъпни босове и какво е количеството на доставката кокаин. Според двамата свидетели „Килърите” следели Джованито в продължение на две седмици. 

Към вендетата пристъпили на фаталния 13 март 2005 година, когато автоджамбазинът беше напълнен с олово, докато си пиеше сока в собствения си бар „Сохо” в центъра на морската столица. Близнака и Симеон твърдят, че Кеца отговарял за обезопасяването на района, а Дачи бил натоварен с физическото ликвидиране на мишената. 

Докато вървяха пледоариите по делото срещу Дачи обаче, неговата адвокатка измъкна от ръкава си друга, не по-малко любопитна информация. Розалина Апостолова се разтърсила из кориците на мегаделото срещу Иван Славков, където се натъкнала на дадени преди четири години показания на Близнака, свързани с покушението срещу Джованито, като там 

той разказва коренно различни неща. 

Близнака, като анонимен свидетел № 6, посочва категорично други поръчител, изпълнители и размер на платената сума за поръчката срещу Джованито. “Искам да посоча две от лицата, приели поръчка за убийство – Кольо и Иван от Силистра. Те с автомати “Калашников” извършиха стрелба срещу Джованито”, се казва в показанията на Близнака. По думите му причината за атентата била спречкване между бившия ортак на Иван Славков – Веселин Жеков и Джованито. „Жеков предаде оръжията на Кольо и Иван. За тази поръчка те получиха от него 40 000 лева”, се казва още в скандалните показания на Светлин Иванов. Защитата на Дачи е категорична, че Близнака и аверът му са дали показанията срещу Петков с обещание, че 
ще има “бонуси” при постановяването на присъдите по техните дела. 

Самият Дачи, преди да получи „новото 20”, избухна със скандални твърдения за подобни предложения и към него. Той твърди, че ченгета са го натискали да свидетелства по делата „Килърите” и „Маргините”, като му обещавали, че после „ще го оправят”. 

След като го „оправиха” по делото за стрелбата по Джованито обаче, Петков получи поредния шок, тъй като претърпя инцидент, докато го караха с „катафалката” към затвора. Малко след като съдебните полицаи излизат с колата за конвоиране и потеглят, 

става напечено. 

„Форд” засича автомобила с Дачи на улица „Бдин” в морската столица, като ченгето зад волана моментално набива спирачки. От рязкото спиране бъдещият затворник полита и си забива главата в една ламарина. Миг след това шурва кръв по лицето, тъй като си е разпрал челото. В този момент съдебните полицаи изскачат навън, тъй като си помислят, че им правят засада, за да освободят килъра, довери пред „ШОУ” висше ченге от съдебната охрана. „Помислихме, че може да е засада или атентат, а се оказа, че един дядо навлязъл в еднопосочната улица”, разказва с облекчение пред наш репортер полицаят. Веднага след като се видяло, че няма опасност от нападение униформените закарали Дачи до спешния център, за да му закърпят главата. Петков се добил с 4 шева на челото, но нямал никакви претенции, тъй като на фона на 20-те години затвор, последното му преживяване е бял кахър.



Тагове:   бандит,   корупция,   убийство,   съд,   право,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2678531
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив