Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2012 18:54 - ПИЯН ЛЕКАР ВЪВ ВИДИН ВЛИВА РАЗТВОР НА ДЕТЕ, ТО УМИРА НА ПЪТ ЗА СОФИЯ
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1395 Коментари: 0 Гласове:
0



 Пиян лекар във Видин влива разтвор на дете, то умира на път за София. Заради този инцидент лекари от болница “Св. Петка” във Видин ще бъдат разследвани за смъртта на 11-годишно момиченце. Мария почина в линейка на път за София след изгубени часове в разтакаване. Причината за смъртта е остра бъбречна недостатъчност, а диагнозата е поставена малко преди транспортирането на детето.
В момента тече проверка по случая от здравното министерство, но има съмнения, че лекарите са се забавили с поставянето на диагнозата. Проверката се очаква да приключи в понеделник и тогава ще стане ясно ще има ли наказани медици, съобщава БНТ.

През нощта на 24 май детето имало затруднено дишане и родителите го завели в Спешния център във Видин. На Мария й била направена инхалация, изписани били лекарства, защото имала инфекция на белия дроб. На другия ден пристъпите зачестили и направената в болницата снимка показала оток на белия дроб, а поставената й диагноза - бронхопневмония.

“Назначиха бързо вливане на банки, което всъщност е фаталното лечение за детето, и чакаха лекар. Това нещо е от 16 до 21 часа. Докато дойде и установиха, че са го лекували грешно. Чак тогава му взеха урина и видяха, че може би има някакъв проблем с бъбреците. Линейка с реаниматорски екип тръгна с детето за София. С тях не е имало анестезиолог, каквото е задължителното изискване. Състоянието на Мария бързо се влошило и лекарите се принудили да се върнат във Видин, за да я стабилизират. Извиканият дежурен анестезиолог-реаниматор бе неадекватен, твърди Калин Георгиев, баща на Мария.

- Чакахме, дойде един пиян, той вля нещо на детето. При опитите ни да питаме какъв е тоя, всички вдигаха рамене. Явно ги беше срам, че тоя е дошъл пиян, тоя доктор ли или както се нарича там?!”

В крайна сметка линейката тръгнала за втори път вече с двама лекари към столицата, но по пътя детето починало. Родителите казаха, че досега момиченцето не е имало оплаквания и недоумяват как толкова време може да остане скрита тази бъбречна недостатъчност.

Комисия от здравното министерство начело с д-р Светлозара Илиева, директор на „Медицински одит”, беше на проверка в болницата, но отказа коментар по случая. Директорът на Районната здравна инспекция в



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2676659
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив