Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2011 19:30 - Пакистан гони САЩ от своя авиобаза в Белуджистан
Автор: platttonnn Категория: Политика   
Прочетен: 621 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Искането на пакистанските власти последва след като бойни вертолети на НАТО в ранното утро на 27 ноември нанесоха удар по пакистански граничен военен пост, при който загинаха 24 пакистански войници, а поне 13 бяха ранени.
image Американски вертолети "Чинук" в авиобазата Шамси в Белуджистан Пакистанските власти са поискали от САЩ в продължение на 15 дни да освободят авиобазата Шамси в западната провинция Белуджистан, от която ЦРУ пуска безпилотни самолети по талибани и по функционери на „Ал Кайда”, съобщи Reuters. Неназован източник от Белия дом на свой ред е заявил, че засега Вашингтон не е получил официално искане от пакистанските власти. Той обаче признал, че Пакистан не веднъж е настоявал за освобождаване на авиобазата в Белуджистан.

В отговор на инцидента властите в Пакистан затвориха пътя, по който се снабдяват коалиционните сили на НАТО в Афганистан. Пакистанският премиер Юсуф Реза Гилани заяви, че авиационният удар може да бъде считан като „покушение на суверенитета на страната”.

Представители на силите на НАТО в Афганистан потвърдиха убийството на пакистански военнослужещи. НАТО и САЩ вече изразиха съжаление за авиационната атака по пакистанския военен пост, като отбелязаха, че той е нанесен по грешка. Представители на Международните сили за съдействие на сигурността в Афганистан (ISAF) са заявили, че ще проведат разследване. /БЛИЦ



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2676378
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив